Promocija studentskog časopisa Modus Musicus 7 & 8

29 okt

Asocijacija studenata Muzičke akademije u Sarajevu vas poziva na svečanu promociju novog, dvostrukog izdanja studentskog časopisa Modus Musicus 7 & 8!

—-

Maurice Ravel, “La Vallée de Cloches” iz ciklusa “Miroirs” (1904-1905)

Izvodi: Mirza Gološ, klavir (klasa: prof. Nihad Krečo)

—-

Novo izdanje časopisa donosi šarolik opus studentskih radova iz oblasti kulture i umjetnosti. Ukupno šesnaest članaka objavljenih u ovom dvobroju produkt su studentskih razmišljanja i zanimanja za njima bliske naučne ili umjetničke grane iz oblasti muzike koje su klasificirane unutar različitih rubrika, i to: muzikologija, etnomuzikologija, muzička teorija te muzička publicistika. Osim toga, izdanje donosi informacije o Asocijaciji studenata Muzičke akademije u Sarajevu u akademskoj 2018/2019. godini, kao i pregled koncertne aktivnosti Muzičke akademije u Sarajevu tokom protekle dvije godine.

Modus Musicus kao koncept pruža prostor za iskazivanje različitih ideja i pogleda na muziku svim studentima, bez obzira na njihovo usmjerenje i djelovanje na području muzičke prakse i teorije, što za konačni cilj ima poboljšanje studentskog standarda i prakse, proširenje domena unutar kojeg mogu djelovati, ali i održati kvalitativni i kvantitativni kontinuitet svog rada

Na promociji govore:

  • prof. dr. Senad Kazić, dekan Muzičke akademije u Sarajevu
  • prof. dr. Lana Paćuka, muzikologinja
  • Aida Adžović i Rijad Kaniža, urednici

Fb event

(Visited 42 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević