Projekat: Kulturno-historijsko nasljeđe

12 maj
Rok prijave 15.05.2021

Kulturno-historijsko nasljeđe je inicijativa koja promovira lokacije i kulturno-historijske objekte koji su značajni za našu kulturu a sa kojima mladi i društvo nije upoznato.

Za cilj imamo okupiti 20 mladih osoba iz različitih zajednica širom Bosne i Hercegovine koji će se družiti, učiti o prošlosti i predstavljati svoju zajednicu i ono što smatraju da je bitno u svojoj zajednici.

Projekat će se realizirati tokom 6. 7. i 8. mjeseca, a početkom 9. mjeseca održat će se konferencija u Jajcu gdje će biti predstavljeni rezultati projekta i film koji ćemo napraviti.

Kako učestvovati u projektu?

Kao dio vaše prijave pozivamo vas da uradite malo istraživanje u svojoj zajednici i napravite kratki video(ili fotografije sa pojašnjenjem ukoliko niste u mogućnosti video) o lokaciji/objektu koji je značajan ili vama zanimljiv u vašoj zajednici a društvo nije dovoljno upoznato sa njim. Također to može biti i neki događaj ili neka priča.

Nakon što popunite obrazac i budete primljeni organizirati ćemo online meeting na kojem ćemo predstaviti učesnike projekte i vaš materijal koji nam pošaljete. Potom ćemo posjetiti zajednice iz kojih dolazite te snimiti film o objektu/lokaciju/priči koju nam pošaljete i prezentirati ga na konferenciji.

Film koji ćemo snimati će biti u vidu mozaika. Pravimo film iz više dijelova, snimiti ćemo poseban materijal u vidu kratkog filma o svakoj lokaciji koju će oni moći upotrebljavati. U konačnici ćemo sve te kratke filmove uklopiti u jedan finalni film.

Bitno je napomenuti da ćemo u periodu od primanja učesnika na projekat pa do finalne konferencije u Jajcu organizirati sastanke i seminare u Kiseljaku i drugim zajednicama zajednicama. Ukoliko niste u mogućnosti ili ne želite učestvovati na ovim među događajima to vas ne sprečava da učestvujete u projektu.

Prijave ostaju otvorene do 15.05.2021. godine, a info sesije će se održati: 20.05.2021. godine u 18:00.

Ukoliko vam treba više informacije prijavite se na info sesiju putem maila [email protected]

Također ukoliko imate nekih pitanja ili ne možete učestvovati na info sesiji možete se obratiti na:
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Projekat je podržan u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u BiH (MRV).
Sretno!

Link za prijavu.

(Visited 123 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments