Projekat “ARTivizam na djelu”

17 okt
Rok prijave 18.10.2020

 

Projekat “ARTivizam na djelu” proizašao je kao ideja tokom učešća na jednom od YIHR BiH programa, a koji će biti realizovan u sklopu ovogodišnjeg Tuzla Film Festivala.
Radionice u sklopu projekta će se održati u periodu od 19.-20.10.2020. godine u Tuzli u prostorijama American Corner-a i Galerije Oblik.

“ARTivizam na djelu” je projekat namijenjen mladima koji dolaze iz Tuzle, imaju od 18 do 25 godina, vole umjetnost, filmove, slikanje, druženje i dobru zabavu!

Ovim projektom želimo da učesnicima pružimo priliku za učešće na Tuzla Film Festivalu u sklopu kojeg će moći pogledati neke od najnovijih filmova te diskutovati o relevantnim pitanjima koja se tiču samog filma. Smatramo da je umjetnost mnogo važna i da putem nje možemo da kreiramo pozitivne promjene u društvu i zato ovim projektom želimo i da promoviramo kreativne mlade koji će svoj talenat imati priliku iskazati u vidu slikanja/crtanja na određenu temu.
Za učesnike smo pripremili i goste iznenađenja o kojima ćete nešto više saznati uskoro!
Svim učesnicima je obezbijeđena hrana i osvježenje, kao i radni materijal.

Šta je još dio projekta?
Organizovane su i druge aktivnosti tokom projekta, a to su posjete galerijama, kao i drugim mjestima i ustanovama koje su vezane za kulturu i umjetnost.

Prijave su otvorene do 18.10.2020. a broj učesnika je ograničen zbog poštivanja svih epidemioloških mjera izrečenih uslijed pandemije uzrokovane virusom COVID-19.

Za više informacija, možete pisati na mail: [email protected]

Prijavi se na linku.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments