Project AHEAD – Radionica u Bihaću

16 feb
Rok prijave 19.02.2024

BRAVO dolazi u Bihać!

Iskoristi ovu odličnu priliku da nam se pridružiš u Bihaću gdje ćemo zajedno učiti o poziciji i pravima marginaliziranih skupina. Upravo ova radionica se implementira u sklopu Erasmus+ projekta ‘’AHEAD’’ koji nastoji potaknuti mlade osobe na borbu protiv govora mržnje, netolerancije i drugih oblika diskriminacije prema marginaliziranim skupinama.

Položaj marginaliziranih skupina, naročito u BiH, je izrazito težak te šire narodne mase nisu adekvatno informisane o problemima sa kojima se susreću na dnevnoj bazi. Cilj ove radionice je da pruži platformu predstavnicima organizacija civilnog sektora koji direktno rade sa marginaliziranim skupinama, kako bi podijelili iskustva i inspirativnim pričama motivisali sve prisutne da budu dio pozitivnih promjena!

Pored toga što ćete proširiti vaše znanje, vidike i ojačati empatiju, djelovat ćete proaktivno i zajedno sa nama napraviti promjenu u društvu. Također, ‘’AHEAD’’ radionica predstavlja odličnu priliku da naučiš više o benefitima Erasmus+ programa i procesu uključivanje u iste!

Svi prisutni će dobiti certifikate o učešću.

Datum održavanja: 20.02.2024.

Mjesto održavanja: Start Up Studio
 
Vrijeme održavanja: 18h

Prijave se mogu izvršiti do 19.02.2024.

Prijaviti se možeš putem sljedećeg LINKA:

(Visited 47 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments