Program transnacionalne saradnje Interreg Euro-MED objavio peti poziv – Okvirni budžet iznosi 35 mil EU

27 jun
Rok prijave 28.02.2025

Program transnacionalne saradnje Interreg Euro-MED objavio je Peti poziv za dostavljanje prijedloga strateških teritorijalnih projekata. Ovim pozivom obuhvaćene su dvije teme: smanjenje i upravljanje otpadom te nestašica vode.

Poziv se odnosi na programske prioritete Pametniji i Zeleniji Mediteran, kao i na sve četiri programske misije: inovativna ekonomija, očuvanje prirodnih resursa, zelena područja za život i održivi turizam.

Okvirni budžet poziva iznosi 35 mil EUR. U tu svrhu tematski strateški teritorijalni projekti mogu kombinovati izvođenje studija, ispitivanje rješenja i prenošenje rezultata.

Postupak prijavljivanja odvija se u dvije faze. U prvoj fazi zainteresovani korisnici su dužni da dostave sažetak projekta do 26.9.2024. do 13 sati. U drugoj fazi podnosioci prijedloga projekata, koji budu pozitivno ocijenjeni nakon prve faze, podnose punu prijavu u periodu od 7.1.2025. od 13 sati do 28.2.2025. do 13 sati.

Direkcija za evropske integracije poziva sve zainteresovane da se detaljno informišu o propozicijama na zvaničnoj stranici poziva, kao i da pogledaju snimak informativne sesije.

Termin održavanja državne informativne sesije bit će blagovremeno objavljen.

ba.ekapija.com

(Visited 44 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments