Program stipendiranja za master studije u Ujedinjenom Kraljevstvu za žene u stem naukama (women in stem)

20 feb
Rok prijave 30.04.2024

British Council obezbjeđuje stipendiranje master studija za žene iz Bosne i Hercegovine, koje posjeduju diplomu iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerskih nauka i matematike, a koje žele da nastave karijeru u STEM naučnim oblastima.

Program se sprovodi u saradnji sa tri univerziteta iz Ujedinjenog Kraljevstva: Cranfield University, University of St Andrews i University of Glasgow, koji su ponudili ukupno 44 master programa.

Kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine zajedno sa kandidatkinjama iz ostatka Zapadnog Balkana, centralne Azije, Turske i južnog Kavkaza mogu da konkurišu za ukupno 15 stipendija.

Uspješnim kandidatkinjama program stipendiranja u potpunosti pokriva troškove školarine za odabrani master program, stipendiju, vizu, troškove putovanja, zdravstvenog osiguranja i troškove IELTS testa iz engleskog jezika.

Rok za prijavu na univerzitete je: 30. april 2024. godine.

Više informacija o programu i uslovima za prijavu su dostupne na sljedećem linku: https://bit.ly/3Svdcyf

Informativni vebinari na kojima će se predstaviti univerziteti i ostaviti prostor za pitanja učesnika će se održati tokom marta 2024. godine. Datumi će biti objavljeni na istom linku.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments