Program posjete SAD-u za digitalne kreatore sa Balkana

26 nov
Rok prijave 10.12.2023

YouTuberi, blogeri, podcasteri ili digitalni profesionalci starosti između 20 i 35 godina iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije i Slovenije pozvani su da se prijave za posjetu SAD-u organiziranu u okviru programa The Balkan Digital Creators Program 2024. 

Sudionici programa će od 4. do 17. februara 2024. istraživati ​​politički diskurs, izvještavanje o društvenim pitanjima i društveni aktivizam u digitalnom dobu u SAD-u i biti izloženi najboljim praksama u digitalnom marketingu, promociji sadržaja, digitalnom pripovijedanju i izgradnji online organizacije.

Tokom posjete SAD-u, za učesnice i učesnike programa biće organizirane posjete medijskim i komunikacijskim organizacijama, digitalnim startupovima, studijima i kulturnim institucijama.

Program uključuje i završnu radionicu, na kojoj će učesnici i učesnice programa osmisliti medijsku kampanju koja se odnosi na društvena pitanja relevantna za njihovu zemlju, koja bi mogla biti prikazana na DCN Global događaju 2024. godine, uz dodjelu mini grantova za implementaciju.

Rok za prijavu je 10.12.2023.

Za više detalja o programu i prijavi, posjetite službene stranice organizatora.

Program posjete SAD-u za digitalne kreatore sa Balkana

(Visited 11 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments