Program Interreg Danube 2021-2027 – Prvi poziv za projekte otvoren do 21. novembra

6 okt
Rok prijave 21.11.2022

Program Dunavskog regiona objavljuje prvi poziv za podnošenje prijedloga projekata koji je otvoren od 29. septembra 2022. do 21. novembra 2022. u 14:00 časova po srednjeevropskom vremenu. Poziv je usmjeren na prijedloge projekata fokusiranih na programske prioritete:

(Foto: Jovan Gojković)

– Pametnije Podunavlje

– Zeleniji Dunavski region sa niskim sadržajem ugljenika

– Socijalniji podunavski region

– Bolje upravljanje saradnjom: Povećani institucionalni kapaciteti za teritorijalno i makroregionalno upravljanje

Poziv je organizovan u dva koraka:

– Prvi korak sa izražavanjem interesa (EoI) koji uglavnom ističe logiku intervencije prijedloga i stratešku relevantnost za DRP dostavljen kroz sistem za praćenje programa (Jems). U ovom koraku se ne zahtjeva podnošenje dodatnih dokumenata.

– Drugi korak sa podnošenjem popunjenog obrasca za prijavu (AF) sa potrebnim aneksima kroz sistem za praćenje programa (Jems). Podnosioci prijava mogu podnijeti popunjen obrazac za prijavu (sa potrebnim aneksima) u drugom koraku, ako je prijedlog prethodno odabran u fazi prvog koraka.

Glavne novine u DRP 2021-2027:

– Doprinos EU projektima je 80%

– Korišćenje sredstava Interreg-a (ERDF, IPA i NDICI fondovi su objedinjeni u jednom loncu)

– Vodeći partneri mogu biti i iz zemalja EU i zemalja koje nisu članice EU (izuzetak: ukrajinske organizacije mogu učestvovati u 1. pozivu za dostavljanje prijedloga samo kao projektni partneri)

– Podnosioci prijava moraju da konsultuju sljedeću dokumentaciju da bi uspješno iskazali interesovanje:Programski dokument Dunavskog regionaPriručnik za podnosioce zahtjeva 2021-2027Priručnik o prihvatljivosti rashodaSmjernice za popunjavanje EoI u JemsAlat za finansijsku samoprocjenu za kandidateKako razviti transnacionalni projekat

Detaljne informacije o pozivu možete pogledati OVDJE.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments