Program IEEE Innovation Nation BiH poziva buduće poduzetnike s nagradnim fondom od 10.000 KM za izabrane timove

13 feb
Rok prijave 18.02.2024

Copy of Applications opened

Davno su prošli dani kada je samo tehnička stručnost bila dovoljna. Program Innovation Nation ima za cilj razvijati raznolik spektar profesionalnih vještina, uključujući vođenje, timski rad, digitalnu pismenost i poduzetnički mentalni sklop. Program koristi poznati Model Razmišljanja o Dizajnu Univerziteta Stanford, pružajući učesnicima holistički pristup rješavanju problema i inovacijama.

Tokom programa, sudionici će formirati timove, svaki s dodijeljenim mentorom, kako bi riješili jasno definirani izazov. Fokus se proteže izvan razvoja proizvoda, ulazeći u stvaranje poslovnog modela start-upa. Faktori poput zaštite intelektualnog vlasništva, financijskih razmatranja, marketinške strategije i etičke procjene pažljivo se razmatraju. Rezultat? Sveobuhvatno i inovativno rješenje spremno za tržište.

Putovanje Innovation Nationa završava na “Demo” danu prezentacije investicija i inovacija, gdje timovi prezentiraju svoje ideje panelu investitora. Ovaj ključni trenutak pruža priliku za osiguravanje početnog financiranja, gurajući pobjedničke timove izvan programa i prema sljedećoj fazi razvoja.

Da bi obogatio program, sudionici će imati priliku svake sedmice sudjelovati u predavanjima gostiju iz poznatih industrija. Dodatno, imat će redoviti pristup seansama savjetovanja mentorskom vođenju, pružajući uvide iskusnih stručnjaka u područjima inovacija i poduzetništva.

– Pristupanje ovom programu ima neizmjerne koristi za svakoga ko želi podići svoju karijeru na višu razinu i ući u vode poduzetništva ali nije siguran kako to uraditi, kaže Asja Vrabac, Marketing menadžerica Fondacije. Sudjelovanjem u Innovation Nationu, pojedinci mogu očekivati upoznavanje novih ljudi, proširenje ličnih i profesionalnih mreža, prihvaćanje novih načina razmišljanja, rad u multidisciplinarnim timovima i razvoj proizvoda/usluge/programa koji je potpuno njihov za plasiranje na tržište.

Kako aplicirati?

Prijave su sada otvorene za ovaj transformacijski program. Zainteresirani pojedinci su ohrabreni da se prijave i krenu na putovanje koje obećava lični i profesionalni rast.

Prijavi se odmah. Aplikaciona forma je otvorena do 18. februara.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments