Produžen rok za prijavu: The Global UGRAD Program

14 mar
Rok prijave 15.03.2021

Globalni program dodiplomskih razmjena (Global UGRAD) dovodi buduće lidere u Sjedinjene Države kako bi iskusili američko visoko obrazovanje, stekli kritične profesionalne vještine i istraživali nove kulture i vrijednosti.

Globalna UGRAD studentska aplikacija je i dalje otvorena! Prijava je otvorena od 4. januara 2021., a zatvara se 15. marta 2021. u 23:59 po istočnom vremenu.

Globalni program dodiplomskih razmjena sponzorira američko Ministarstvo vanjskih poslova, a financira ga američka vlada, a njime upravlja World Learning.

Od 2008. godine, World Learning pruža ovu priliku za preko 2.500 učenika Globalnog UGRAD-a. Sudionici napuštaju SAD s alatima da postanu lideri u svojim profesijama i zajednicama. Alumni globalnog UGRAD-a nastavljaju dobivati ​​Fulbrightove stipendije, stiču prestižne međunarodne prakse i rade u biznisu i vladi u svojim matičnim zemljama i regijama.

Ciljevi programa

  • Promoviranje međusobnog razumijevanja između ljudi iz Sjedinjenih Država i drugih zemalja.
  • Pružite ispunjeno iskustvo razmjene za vođenje akademskih, međukulturnih i liderskih kompetencija za studente iz zemalja Globalnog UGRAD-a.
  • Poboljšati akademsko znanje i profesionalne vještine učenika potrebne za postizanje dugoročnih akademskih ciljeva i ciljeva u karijeri.
  • Kultivirajte sveobuhvatno i nijansirano razumijevanje SAD-a kod studenata.
  • Olakšati studentima mogućnosti uspostavljanja društvenih mreža sa američkim institucijama domaćinima i lokalnim zajednicama.
  • Osnaživanje studenata da se konstruktivno uključe u građanski život svojih lokalnih i globalnih zajednica.

Prijava i više informacija

(Visited 101 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments