Produžen rok za prijave za stipendije Fondacija Hastor za akademsku 2020/21. godinu

5 jan
Rok prijave 07.01.2021

Fondacija Hastor produžila je rok za prijavu na konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2020/21. godini redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija na akreditovanim visokoškolskim ustanovama na području čitave Bosne i Hercegovine, a kandidati se mogu prijaviti do 7. januara 2021. godine.

Pravo prijave na konkurs za dodjelu stipendija Fondacije Hastor imaju redovni studenti druge, treće i četvrte godine dodiplomskog/bachelor studija i redovni studenti prve godine diplomskog/master studija, uz uslove da imaju ostvareni prosjek ocjena tokom studija 8.5 i više i da nisu primaoci stipendije ili druge novčane pomoći za studiranje od neke druge institucije ili su spremni odreći se iste u slučaju pozitivnog selekcijskog ishoda po ovom konkursu.

Iz Fondacije podsjećaju da se stipendija ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog obiteljskog domaćinstva i da će se prije donošenja konačne odluke o stipendiranju, sa kandidatima koji uđu u uži izbor za dodjelu stipendije obaviti intervju.

Stipendisti Fondacije potpisivanjem Ugovora o stipendiranju obavezuju se na volonterske aktivnosti u sklopu aktivnosti Fondacije, a Fondacija Hastor zadržava pravo da pri selekciji kandidata u obzir uzima socio-ekonomsko stanje aplikanta i usmjerenje na fakultetu.

Iz Fondacije Hastor napominju da se aplicirati za stipendiju može isključivo putem on-line prijave na web stranici Fondacije Hastor (www.fondacijahastor.ba).

(Visited 213 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments