Produžen rok za prijave na treći Bicom Systems Hackathon

1 okt
Rok prijave 06.10.2019

Najveći hackathon u Tuzli organizuju tri studentska udruženja s Fakulteta elektrotehnike (EESTEC LC Tuzla, FET Tuzla i IEEE Student Branch Tuzla), pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Bicom Systems. Projekat podržava i najveća svjetska organizacija za unaprjeđenje tehnologije IEEE.

Ove godine od timova očekujemo da u 24 sata kreiraju web ili mobilnu aplikaciju koje će korištenjem kamere i računarske vizije ili obrade slike, riješiti neki stvarni problem ili pružiti neku inovativnu funkcionalnost.
Želimo vidjeti ko je spreman ići putem najnaprednijih računarskih tehnologija i izdvojiti se od ostalih! Koristeći maštu i kreativnost, broj mogućnosti je neograničen.

Prijaviti se možete do 6. oktobra 2019. godine.

Prijave se vrše putem web stranice.

Na Bicom Systems Hackathon prijaviti se mogu mladi iz cijele Bosne i Hercegovine, koji imaju između 17 i 25 godina – individualno, ili kao tim od maksimalno 5 članova. Takmičari koji se prijave bez pune ekipe bit će spojeni na osnovu vještina koje posjeduju. Za sve učesnike izvan Tuzle bit će obezbijeđen smještaj, te refundirani putni troškovi. Broj učesnika je ograničen!

Uz odličan provod, kako u takmičenju, tako i nakon takmičenja, najbolje timove očekuju vrijedne  novčane nagrade:

  • prvo mjesto – 2000 KM
  • drugo mjesto – 1000 KM
  • treće mjesto – 500 KM

Ali ovo nije sve! I ove godine vrijedni i inovativni učesnici imaju priliku osvojiti Bicom Systems stipendiju, kao i priliku za zaposlenje.

Hackathon će se održavati u prostorijama Bicom Systems kompanije, uz raspolaganje naših mentora za svu pomoć koja bude potrebna.

Prilika da se takmičite sa kolegama iz cijele BiH, okušate se u modernim tehnologijama, steknete nova prijateljstva i pozitivan utjecaj na zajednicu su dovoljni motivi, zar ne?

Okupi ekipu i vašu ideju predstavite na Bicom Systems Hackathonu!

Vidimo se u Tuzli!

Za sve dodatne informacije možete se obratiti:

(Visited 146 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments