Produžen rok javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije

29 nov
Rok prijave 03.12.2021

UNDP DigitalBIZ obavještava javnost da je produžen rok za apliciranje na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća sa područja Republike Srpske i Brčko distrika BiH.

Rok za prijavu produžen je do 03.12.2021. godine do 17 sati 

Infosesija za mala i srednja preduzeća u RS i BD BiH održana je u srijedu, 17.11.

Sva dodatna pitanja u vezi ovog javnog poziva koja mogu biti relevantna i za ostale podnosioce projektnih prijedloga se mogu dostaviti putem elektronske pošte sa jasno naznačenim imenom javnog poziva u predmetu poruke, na sljedeću e-mail adresu: [email protected]

Podsjetimo, putem projekta DigitalBIZ, UNDP namjerava mobilizirati institucionalne partnere i druge relevantne aktere s ciljem razvoja digitalne ekonomije i usmjeravanja kompanija ka digitalnoj ekonomiji. DigitalBIZ teži podići svijest i ojačati kapacitete institucionalnih partnera o digitalnoj ekonomiji, putem posebnih tematskih događaja i programa obuke za resorna ministarstva i organizacije za podršku poslovanja.

Također, UNDP će provesti posebne analize politika kako bi se utvrdili strukturni nedostaci i potrebe te osigurale preporuke s ciljem omogućavanja digitalnih poslovnih aktivnosti (npr. regulatorni okvir, strategije pametne specijalizacije, propisi i standardi EU-a, itd.), na temelju potražnje, izraditi će procjene tehnološke i poslovne inovacijske infrastrukture, i srodnih mogućnosti i potreba.

(Visited 76 times, 4 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments