Prisustvujte prezentaciji Analize stanja rodno zasnovanog nasilja prema osobama sa invaliditetom

19 nov
Rok prijave 24.11.2019

Prezentacija Analize stanja rodno zasnovanog nasilja prema osobama sa invaliditetom u BiH će se održati 26.11.2019. godine u Sarajevu, Hotel ”Holiday” Zmaj od Bosne 4, sa početkom u 12.05 sati.

Analiza je nastala kao rezultat implementacije projekta „Rodno zasnovano nasilje prema osobama sa invaliditetom u BiH“. Cilj projekta je da se kroz sveobuhvatnu analizu doprinese da žene i muškarci, djevojčice i dječaci sa invaliditetom budu zaštićeni od eksploatacije, nasilja i zlostavljanja, kao i da vlasti na različitim nivoima upravljanja budu ojačane i provode zakonodavstvo, obezbjeđuju pristupačne usluge, mehanizme praćenja i izvještavanja za otkrivanje, sprječavanje i suočavanje sa seksualnim i rodno zasnovanim nasiljem nad ženama i muškarcima, djevojčicama i dječacima sa invaliditetom.

Ovaj dokument može biti od koristi kako organizacijama osoba s invaliditetom tako i institucijama koje su nadležne za pitanja rodno zasnovanog nasilja kako bi u svoje redovne aktivnosti uključile pitanja prevencije i zaštite od rodno zasnovanog nasilja prema osobama sa invaliditetom.

Vaše učešće možete potvrditi na telefon: 065/667-850 i 066/001-002 ili na e-mail adrese: [email protected] [email protected]do 24.11. do 15.00 sati.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments