Prisustvuj skupu Pola stoljeća sociologije u Bosni i Hercegovini na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu!

17 dec

U četvrtak 19.12.2019. godine, sa početkom u 11 sati u Čitaonici Fakulteta političkih nauka održat će se skup Pola stoljeća sociologije u Bosni i Hercegovini, povodom obilježavanja 55 godina postojanja Odsjeka za sociologiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Odsjek za sociologiju utemeljen je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu 19.11.1964. godine i predstavlja najstariji centar obrazovanja sociologa u našoj zemlji. U toku svog pedesetpetogodišnjeg postojanja Odsjek je uspješno profilirao naučno-istraživačku i naučno-nastavnu oblast sociologije i afirmirao sociologiju kao krunsku nauku o društvu održavajući njen društveni i akademski status.

Uvodno predavanje na skupu održat će doc. dr. Mirza Emirhafizović, prodekan za naučno-istraživački rad Fakulteta političkih nauka, na temu Demografski izazovi savremenog bosanskohercegovačkog društva. Cilj predavanja je upoznati opću i stručnu javnost o savremenim demografskim trendovima u Bosni i Hercegovini kao pokazateljima društvenog konteksta, te njihove veze sa stanjem i perspektivama bosanskohercegovačkog društva općenito i položaja visokog obrazovanja, nauke i mladih posebno.

FB event 

(Visited 65 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments