Prilika za praksu u Forumu civilnog društva EU-Rusija u Berlinu

27 nov
Rok prijave 08.12.2019

Forum civilnog društva Rusije i EU objavljuje konkurs za stažiranje na poziciji asistenta u Odsjeku za programe i operacije Sekretarijata foruma. Stažiranje će se obavljati u Berlinu od 13. januara 2020. godine i trajaće tri mjeseca. Obim radnih sati je 40 časova sedmično. Mjesečna nadoknada je u iznosu od 350 eura.

OBLAST: Stažiranje, administracija, prevođenje.

OPIS

Poslovi na ovoj poziciji su:

  • podrška u planiranju generalne skupštine foruma;
  • podrška u pripremi i implementaciji programa za članove foruma, izdanja “Reflecting Europe”, “Europe Lab” i “The Report on State of Civil Society”,
  • ažuriranje informacija o projektima i programima foruma na onlajn platformama;
  • administrativni i kancelarijski poslovi u sekretarijatu;
  • prevođenje dokumenata sa engleskog na ruski ili obrnuto, u zavisnosti od poznavanja jezika.

Obim radnih sati je 40 časova sedmično. Mjesečna nadoknada je u iznosu od 350 eura, a sve troškove smještaja, ishrane i transporta snosi stažista ili organizacija iz koje dolazi.

Forum civilnog društva Rusije i EU je osnovan u martu 2011. godine i ima 178 nevladinih organizacija iz EU i Rusije u svom sastavu. Ovo je platforma za kooperaciju organizacija civilnog društva sa ciljem sprovođenja zajedničkih projekata koji pospješuju saradnju i solidarnost Evropske unije i Rusije. Forum finansira Evropska unija, vlade i drugi donatori.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz cijelog svijeta koji studiraju na nekom od univerziteta u Evropskoj uniji. Za državljane zemalja van EU potrebna je dozvola za boravak u Njemačkoj u trajanju od 90 dana. Od kandidata se očekuje da posjeduju vještine timskog i individualnog rada, visok nivo znanja engleskog jezika, dobre organizacione vještine i vještine menadžmenta projekata i organizovanja događaja na međunarodnom nivou. Prednost imaju kandidati koji znaju ruski, njemački ili neki drugi evropski jezik.

NAČIN PRIJAVE:

Da biste se prijavili pošaljite mejl sa prijavom i jednim pdf dokumentom koji sadrži CV i motivaciono pismo na: [email protected]. Intervjuisanje kandidata će biti obavljeno polovinom decembra putem interneta.

ROK ZA PRIJAVU: 8. decembar 2019. godine

Detaljnije informacije potražite ovdje.

(Visited 175 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments