Prilika za Mlade: Događaj “Nesavršenost Demokratije” 06. oktobra

4 okt
Rok prijave 05.10.2023

Dobrodošli, učinite svoj prvi korak ka inspirativnom putovanju u svijet demokratije i sloboda na događaju “Nesavršenost demokratije” Ovaj događaj će se održati 06. oktobra u Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA u 18:00h.

U saradnji s priznatim organizacijama Anne Frank Youth Network i Mreže Zapadnog Balkana, ovaj događaj predstavlja priliku za mlade ljude, učenike srednjih škola, i sve zainteresovane da istraže dublje temu slobode govora u demokratskim društvima. Sloboda je jedna od osnovnih demokratskih vrijednosti, ali sto tako, ona često postavlja pitanja i izazove u vezi s njezinim ograničenjima i odnosom prema drugima.

Naša misija je potaknuti kritičko razmišljanje i motivisanje građanske angažovanosti među mladima. Kroz interaktivne radionice, diskusije, i debate, imati ćete priliku dublje razumjeti napetosti koje proizlaze iz suživota različitih sloboda i njihovih granica.

Ovaj događaj nije samo prilika za učenje, već i za dijalog, interakciju, i izgradnju mostova između mladih ljudi različitih pozadina i iskustava. Kroz zajedničko istraživanje ovih pitanja, značajno ćete se osnažiti kako bi se suočili s dilemom slobode na konstruktivan način, razvijajući dublje razumijevanje demokratskih vrijednosti.

Pridružite se u zajednici mladih istraživača, mislilaca i aktivista na događaju “Nesavršenost demokratije,” gdje ćete zajedno sa edukatorima/edukatoricama i vršnjacima istražiti, raspravljati i inspirisati se na putovanju prema boljem razumijevanju slobode i demokracije u našem svijetu.

Prijave najkasnije možete predati do 05. oktobra do 14:00h

SHARE.
(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments