Prilika za master studij u Italiji i zaposlenje u Muzeju ratnog djetinjstva!

10 jul
Rok prijave 14.07.2022

(Prijave do 14. 7. 2022) “Mediteran: granica mira, učenja i pomirenja” napredni je dvogodišnji program koji uključuje učenje talijanskog jezika, pohađanje master studija na Univerzitetu u Sieni i zaposlenje u MRD (Sarajevo) na minimalno godinu dana.

Prilika za master studij u Italiji i zaposlenje u Muzeju ratnog djetinjstva!

Muzej ratnog djetinjstva šalje jednu mladu osobu iz BiH na potpuno plaćen magistarski studij na Univerzitetu Siena u Italiji (uključujući stipendiju za studij, smještaj, hranu, džeparac). Odlazak na studij dio je realizacije dvogodišnjeg projekta “Mediteran: granica mira, učenja i pomirenja” gdje po povratku u BiH, magistrica/magistar imaju garantovano zaposlenje s punom platom u trajanju od najmanje 12 mjeseci u MRD, kao i budžet za realizaciju vlastite aktivnosti/projekta.

Ako imate ispod 35 godina, završen dodiplomski studij, poznajete engleski jezik (a spremni ste učiti talijanski), i imate interes za područje izgradnje mira i pomirenja, ovo je sjajna prilika za vas.

Rok za prijave je 14. 7. 2022. godine, a prijavni obrazac i sve informacije dostupne su na linku. 🔗

Ovaj program, razvijen kroz saradnju italijanske nevladine organizacije Rondine Citadella della Pace i Italijanske biskupske konferencije (CEI), okuplja 12 mladih osoba iz zemalja Mediterana, a za cilj ima poticanje ličnog i profesionalnog razvoja u multikulturalnom okruženju, te sticanje ključnih vještina i znanja iz oblasti izgradnje mira, odnosno razumijevanja i transformacije  konflikta.

(Visited 179 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments