Prijavite se za Youth4cohesion program

24 mar
Rok prijave 30.03.2021

The Adriatic Ionian Euroregion raspisuje poziv za učešće u projektu Youth4cohesion (Y4C). Biće odabrano 60 mladih iz različitih zemalja.

OBLAST:
društvena kohezija

OPIS
Odabrani učesnici imat će priliku da saznaju više o kohezionoj politici EU, da uspostave dijalog sa strukturama koje donose odluke i da razumiju kako funkcioniše sprovođenje politike zasnovane na projektima. Projekat Youth4cohesion finansira Evropska komisija – Generalni direktorat za regionalnu i urbanu politiku, u okviru Podrške za angažovanje građana u sprovođenju poziva za kohezijsku politiku, a ima za cilj stimulisanje mladih i omladinskih organizacija da se uključe u novu kohezionu politiku. Poziv je posebno usmjeren na stvaranje radne grupe koja će proučavati evropske, nacionalne, regionalne programe i identifikovati uključene vlasti. Cilj ove aktivnosti biće da podstakne mlade ljude da preuzmu vlasništvo nad kohezionom politikom i uključe se u donošenje odluka i sprovođenje programa zasnovanih na projektima kao zainteresovane strane. Aktivnosti će se odvijati na mreži putem 5 vebinara, sa fokusom na jedan od prioriteta kohezijske politike: – pametnija Evropa, – zelenija Evropa bez ugljenika, – povezana Evropa, – socijalnija Evropa, – Evropa bliža građanima) .Predviđeno je da on-line vebinari počnu u maju i odvijat će se tokom 2021. godine, dok će se konferencija o pokretanju Youth4cohesion održati on-line 9. aprila 2021. godine. Više informacija o programu vebinara pružit će se ubrzo nakon završetka postupka odabira. Svaki učesnik dobit će nagradu graditelja kohezije i biće dio stalne mreže “Young Cohesion Builders”.

USLOVI ZA PRIJAVU
Akcija je namijenjena mladima (starosti 18-35 godina) i omladinskim organizacijama sa sjedištem u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Crnoj Gori, Makedoniji. Također  će biti dobrodošlo učešće Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Kosova *.

NAČIN PRIJAVE
Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem online forme na LINKU

ROK ZA PRIJAVU:
30.03.2021. godine

Više informacija na linku.

(Visited 182 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments