Prijavite se za UNESCO međunarodne književne nagrade

22 maj
Rok prijave 16.06.2019

UNESCO raspisuje konkurs za prijave za UNESCO međunarodne književne nagrade. Mogu se prijaviti kandidati iz cijelog svijeta. Pobjednik dobija medalju, diplomu i 20.000 američkih dolara. 

OBLAST:

Književnost

OPIS

UNESCO otvara nominacije za UNESCO međunarodne književne nagrade koje će se dodijeliti istaknutim programima i pojedincima koji promovišu pismenost širom svijeta u okviru teme „Pismenost i višejezičnost“. Vlade, nevladine organizacije i pojedinci iz cijelog svijeta odradili su preko 490 projekata i programa i dobili su priznanja i podršku za odličan rad. Višejezično obrazovanje omogućuje pristup obrazovanju, promovišući ravnopravnost za ljude koji pričaju manjinskim jezicima posebno žene i djeca. Kroz prestižne nagrade UNESCO podržava efektivne prakse za pismenost i podstiče promociju dinamičnih pismenih društava da smanje nepismenost kod 750 miliona ljudi. Nominacije će procijeniti nezavisni međunarodni žiri sastavljen od 5 stručnjaka na osnovu kriterijuma za odabir. Na osnovu preporuka međunarodnog žirija generalni direktor UNESCO-a odabraće finaliste za nagrade na Međunarodnom danu pismenosti.

USLOVI

Mogu se prijaviti pojedinci, vlade, nevladine organizacije. Svi projekti moraju ispuniti kriterijume da bi bili razmotreni.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili pošaljite svoj CV na mail [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

16. jun 2019.

Detaljnije na linku.

(Visited 233 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević