Prijavite se za učešće na ARCUS projektu

5 maj
Rok prijave 12.05.2020

ARCUS poziva sve zainteresovane kandidate širom svijeta da se prijave za učešće u projektu savremene umjetnosti i da njeguju umjetničko stvaralaštvo i viziju.

OBLAST:

Umjetnost.

OPIS

Program umjetnika projekta ARCUS pruža mogućnosti umjetnicima u nastajanju iz oblasti savremene umjetnosti da njeguju svoje umjetničko stvaralaštvo i viziju. Smještena oko sat vremena od Tokija, rezidencija u studiju ARCUS omogućava učesnicima programa da stupe u kontakt sa savremenom umjetničkom scenom u Japanu, kao i da se posvete svojim kreativnim poduhvatima u mirnom okruženju, dok komuniciraju sa lokalnom zajednicom. Kroz podršku koju program nudi od strane njegovog posvećenog tima koordinatora i redovnih tutorijala sa kustosom, umjetnici mogu da traže i istražuju pristupe u svojim praksama i preduzimaju nove izazove u svom umjetničkom izražavanju. Program posebno naglašava prakse zasnovane na istraživanju i predstavlja početne rezultate tih procesa na otvorenim studijima. Pozdravlja ideje za umjetnička djela i projekte koji se razvijaju iz susreta sa ljudima, zemljom i kulturom i teže formiranju kritičnih prostora koji su otvoreni i međunarodni.

USLOVI

Kandidati moraju biti umjetnici u nastajanju koji se bavi savremenom vizuelnom umjetnošću ili drugim srodnim oblastima. Koji su rođeni 1. januara 1980. ili kasnije, posjeduju državljanstvo koje nije japansko ili holandsko. Koji borave izvan Japana i mogu ući u Japan legalno. Koji nisu ili neće biti upisani u obrazovnu ustanovu tokom programskog perioda, osim ako nije doktorski studij. Kandidati moraju biti u dobrom zdravstvenom stanju i moći svakodnevno obavljati aktivnosti. Neophodno znanje engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE

Prijava se vrši putem aplikacionog obrasca na sljedećem linku: http://www.arcus-project.com/en/residence/

ROK ZA PRIJAVU:

12. maj 2020. godine

Detaljnije: http://www.arcus-project.com/en/

(Visited 103 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments