Prijavite se za stipendije The Doha Instituta

14 dec
Rok prijave 20.01.2022

Institut za postdiplomske studije u Dohi godišnje nudi širok spektar stipendija kako bi privukao akademski kvalifikovane studente iz države Katar i van nje.

OBLAST: Više oblasti

OPIS: Institut za postdiplomske studije u Dohi godišnje nudi širok spektar stipendija kako bi privukao akademski kvalifikovane studente iz države Katar i van nje. Stipendije se razlikuju, neke se dodjeljuju na osnovu zasluga i akademskog takmičenja, dok su druge zasnovane na finansijskim potrebama.Ove stipendije su zasnovane na zaslugama i akademskoj izvrsnosti. Posvećen je najuglednijim katarskim i međunarodnim studentima u arapskom svetu. Stipendije uključuju punu pokrivenost školarine, međunarodni studenti izvan Katara će imati koristi od besplatnog smještaja u studentskim domovima, mjesečne stipendije, zdravstvenog osiguranja i dvije putne karte iz i do matične zemlje po dolasku i nakon diplomiranja.

USLOVI: Nijedan student ne može kombinovati stipendije Instituta sa bilo kojom drugom stipendijom bez obzira na njihov izvor.– Samo studenti koji imaju dobar akademski status nastavljaju da koriste stipendije Instituta.– Stipendije koje nudi Institut neće koristiti studentima upisanim u program Ekecutive Masters ili Diploma ili specijalizovane sertifikate.– Stipendije Instituta ne koriste se studentima koji su ranije koristili istu stipendiju u prethodnom periodu studiranja na nekom od programa Instituta, bez obzira na to da li su stečeni ili ne.

NAČIN PRIJAVE: Svi primljeni studenti mogu se prijaviti za stipendiju putem obrasca za prijavu za stipendiju. Prijemna kancelarija šalje obrazac za prijavu svim studentima koji ispunjavaju uslove. Studentima se pruža mogućnost da podnesu prijavu sa svim službenim i potrebnim dokumentima.

ROK ZA PRIJAVU: 20. 01. 2022. godine

Detaljnije na:https://www.dohainstitute.edu.qa/…/Pages/Scholarships.aspx

Preuzeto sa: www.mladiinfo.me

(Visited 321 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments