Prijavite se za stipendije Jericho Fondacije za ak. 2020/21. godinu

9 jul
Rok prijave 17.07.2020

Jericho Fondacija objavila je Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima prve i druge godine studija koji studiraju na univerzitetima u Bosni i Hercegovini.

Jericho stipendije pokrivaju troškove školarine, knjiga, prevoza, životne troškove itd., a iznos stipendija zasniva se na individualnim potrebama i raspoloživim sredstvima.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2020/21. godinua pravo apliciranja imaju državljani Bosne i Hercegovine, redovni studenti prve i druge godine Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Zenici, Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Banja Luci, uz uslov da su mlađi od 21 godine starosti.

Sa studentima koji budu izabrani u drugi krug, predstavnici Fondacije će obaviti intervju i tom prilikom studenti trebaju imati dokaz o akademskim dostignućima i dokaz o porodičnim prihodima. Rok za podnošenje prijave je 17. juli 2020. godine, a odabrani kandidati će do 16. augusta biti obavješteni (putem e-pošte) o rezultatima konkursa.

Iz Fondacije napominju da se aplikacije za stipendije trebaju dostaviti na engleskom jeziku i da se za bilo kakva pitanja svi kandidati mogu obratiti na e-mail: [email protected].

Prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se online na slijedećem linku: https://www.jerichofoundation.org/apply

(Visited 314 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments