Prijavite se za sportsku stipendiju u UK

4 apr
Rok prijave 07.10.2020

Univerzitet Newcastle je raspisao konkurs za dodjelu sportskih stipendija za sve zainteresovane međunarodne studente bilo koje discipline koji teže sticanju bečelor i master diplome.

OBLAST:

Sve oblasti.

OPIS

Vizija Univerziteta izražava kolektivni osjećaj svrhe. Fokus je na ljudima koji koriste akademsku izvrsnost, inovativnost i kreativnost za pružanje benefita pojedincima, organizacijama i društvu u cjelini. Univerzitet u Njukaslu postoji javna korist za napredovanje obrazovanja, učenje i istraživanje. Cilj je pružiti novo znanje i kreativna rješenja koja čine pozitivan uticaj. Univerzitet sarađuje sa mnogim partnerima kako bi zajedno obezbijedili svjetliju budućnost, rast ekonomije i zagovaranje socijalne pravde. Univerzitet je posvećen jednakosti, različitosti i uključivanju uz poštovanje i zaštitu principa akademske slobode. Smatraju da univerziteti treba da igraju fundamentalnu ulogu u stvaranju i njegovanju pravičnijeg društva.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani međunarodni studenti za dodiplomske i postdiplomske studije. Kandidati moraju demonstrirati trenutna i prethodna sportska dostignuća i biti posvećeni poboljšanju svoje sportske karijere. Izbor sportskih stipendija vrši se na osnovu reprezentativnih priznanja starijih ili starosnih grupa na nacionalnom i/ili regionalnom nivou. Kandidati koji pripadaju nacionalnom upravljačkom tijelu takođe će biti uzeti u obzir. Prednost će imati sportisti koji se takmiče u jednom od sljedećih klubova: badminton, košarka, mačevanje, fudbal, veslanje, golf, hokej, stoni tenis, kriket, tenis, vaterpolo.

NAČIN PRIJAVE

Svi zaineresovani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem aplikacione forme na linku: https://www.ncl.ac.uk/…/perfo…/scholarships/application/

ROK ZA PRIJAVU:

07. oktobar 2020. godine

Detaljnije: www.ncl.ac.uk/who-we-are/

(Visited 59 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments