Prijavite se za Rotary stipendiju za 2024-25 godinu

12 feb
Rok prijave 15.05.2023

Kao jedna od najboljih organizacija za pomoć ljudima, jedan od ciljeva Rotary International je da promoviše mir na lokalnom i međunarodnom nivou. Kroz program Rotary Peace Fellowship, možete dobiti potpuno plaćenu magistarsku diplomu u oblasti koja ima veze sa studijama mira i razvoja.

OBLAST:

više oblasti

OPIS

Rotary traži profesionalce za mir i razvoj od početnog do srednjeg nivoa iz cijelog svijeta koji imaju najmanje tri godine relevantnog iskustva i uspjeh u izgradnji mira. Ovi ljudi imaju potencijal da postanu lideri u svojoj oblasti. Kandidati se mogu prijaviti za master studije i program za sertifikate o stručnom usavršavanju.

Oni koji su prihvaćeni za master studije uče o miru i razvoju u raznolikoj učionici u kojoj se podučavaju na osnovu istraživanja. Programi traju od 15 do 24 mjeseca i uključuju terenska istraživanja u trajanju od 2 do 3 mjeseca, koja su osmislili sami učesnici.

Oni kandidati koji se odluče za program stručnog usavršavanja će, tokom jednogodišnjeg programa kombinovanog učenja, kao stručnjaci za mir i razvoj iz različitih sredina učiti korisne vještine koje mogu koristiti za promovisanje mira u svojim zajednicama i širom svijeta. Stipendisti završavaju zadatke na terenu i kreiraju i sprovode program društvenih promjena. Radni profesionalci su ciljna publika za ovaj program. Po završetku programa, stipendisti dobijaju akreditaciju za postdiplomske studije.

USLOVI

Kako bi se prijavili, kandidati moraju:

  • imati tri godine iskustva u oblasti koja je slična master programu (pet godina za Duke program);
  • Tečno govoriti engleski;
  • Imati diplomu osnovnih studija;
  • Pokazati liderske kvalitete;
  • Imati duboku posvećenost svjetskom miru i razumijevanju.

Najmanje tri godine moraju proći između završetka posljednjeg diplomskog programa (bilo dodiplomskih ili postdiplomskih) i datuma kada stipendija treba da počne. Ako je kandidat trenutno na dodiplomskom ili postdiplomskom programu, ne može se prijaviti.

NAČIN PRIJAVE

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem online aplikacionih formi

Za master studije:

https://rotary.embark.com/login/apply?target=2024

Za Program sertifikata o stručnom usavršavanju

https://rotary.embark.com/login/apply?target=2024

Detaljnije na:

https://my.rotary.org/en/take-action/empower-leaders/support-peace-centers

(Visited 194 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments