Prijavite se za projekat – Digitalni pripovjedači 2 – ideje za kratkometražne filmove

26 avg
Rok prijave 30.09.2020

Švajcarski program za istraživanje globalnih pitanja za razvoj (r4d program) poziva zainteresovane strane da izrade idejne bilješke za snimanje kratkometražnih filmova zasnovanih na istraživanjima za učestvovanje u debatama u vezi sa Agendom 2030 za globalni održivi razvoj.

OBLAST:
Kinematografija

OPIS
– Tokom prve faze projekta Digitalni pripovjedači napravljena su 22 video snimka u kojima su zabilježeni doprinosi u vezi sa Agendom 2030 u partnerskim zemljama. Svi video snimci napravljeni su na osnovu snimaka koje su istraživači prikupili tokom terenskog rada uz podršku profesionalnog producenta (video snimci se mogu pogledati na https://www.k4d.ch i https://paititi-lab.org/blog-digitalstorytellers/).

– Druga faza projekta Digitalni pripovjedači ima za cilj da izradi kratke filmove koji prenose jasne poruke u pogledu istraživačkih doprinosa Agendi 2030 i bave se specifičnom ciljnom publikom, tj. prate jasno identifikovane mogućnosti za proširenje. Ovi kratkometražni filmovi su pravljeni uz pomoć snimaka prikupljenih tokom prve faze projekta Digitalni pripovjedači, kao i uz pomoć ostalih filmskih materijala napravljenih u r4d programu.

– Raspoloživi budžet za drugu fazu projekta Digital Storitellers iznosi 180000 CHF i trebao bi da omogući produkciju više od jednog kratkometražnog filma od strane različitih producenata.

USLOVI
Konkurs je otvoren za iskusne producente i kompanije za distribuciju. Podnosioci prijava moraju biti zainteresovani za kreiranje ideja za proizvodnju kratkometražnih filmova zasnovanih na istraživanjima za učestvovanje u debatama u vezi sa Agentom 2030 za globalni održivi razvoj.

NAČIN PRIJAVE
Ideje za filmove slati u elektronskoj formi koristeći obrazac sa (“Call” dokumenta http://www.r4d.ch/…/r4d_DigitalStorytellersII…) na mejl: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU
30. septembar 2020.

Detaljnije: http://www.r4d.ch/

(Visited 78 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments