Prijavite se za program volontiranja Ujedinjenih nacija

26 jan
Rok prijave 05.02.2020

UN objavljuje poziv za volontiranje u više međunarodnih programa volontiranja sa ciljem zaštite mira i podsticanja razvoja u zemljama i zajednicama širom svijeta. Period volontiranja je od šest do dvanaest mjeseci uz mogućnost produžetka za jednu ili dvije godine.

OBLAST:

Volontiranje.

OPIS

Traže se kandidati sa iskustvom koji su profesionalci u svojim oblastima, a posvećeni su ciljevima i principima volonterizma. Ovo je sjajna prilika za sve zainteresovane da steknu znanja o različitim kulturama, nauče strane jezike i steknu izvanredna poslovna i životna iskustva. Trajanje angažmana i visina džeparca zavise od programa za koji se prijavite. Obezbijeđena su sredstva za putne troškove, preseljenje i osiguranje. Volonteri imaju pravo i na godišnji odmor.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji imaju 25 ili više godina. Potrebno je znanje engleskog, francuskog ili španskog jezika. Kandidati moraju imati diplomu o završenim studijama iz relevantne oblasti ili diplomu neke više tehničke škole, i dvije godine radnog iskustva u svojoj oblasti. Od kandidata se očekuje da su: posvećeni ciljevima i principima volonterizma; sposobni i motivisani da rade sa ljudima i organizacijama u multikulturalnom okruženju; da su sposobni da se prilagode radu i životu i teškim uslovima i ponekad, zabačenim mjestima; i da imaju razvijene interpersonalne i organizacione vještine.

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili prije svega morate otvoriti nalog na platformi UN-a za volontere koja se nalazi na: https://vmam.unv.org/candidate/signup. Nakon toga odaberite neki od ponuđenih programa volontiranja na: https://www.unv.org/special-calls, i popunite odgovarajuću aplikacionu formu za taj program.

ROK ZA PRIJAVU:

5. februar 2020. godine
Detaljnije: https://www.unv.org/become-volunteer/volunteer-abroad.

(Visited 713 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments