Prijavite se za program profesionalnog usavršavanja​ u inovacijama i tehnologijama u Chicagu

28 nov
Rok prijave 30.11.2019

Slikovni rezultat za chicago

Do 30. novembra ove godine otvoren je naredni poziv za aplikacije na četverosedmični
Program profesionalnog usavršavanja za tehnološke inovacije i poduzetništvo
(Pro Fellows Tech Entrepreneurship Program) u Čikagu koji traje od 23. aprila, 2020 – 30. maja, 2020, a koji podržava američka vlada i implementira internacionalna organizacija World Chicago.

Za učešće u programu se mogu prijaviti svi zainteresirani u dobi od 25 do 40 godina iz
privatnog, javnog ili nevladinog sektora iz BiH, koji se bave tehnologijama, inovacijama i
poduzetništvom. Program ima za cilj da dovede stručnjake i profesionalce iz BiH, Hrvatske, Makedonije i Slovenije u Čikago, koji tokom boravka dobiju uvid u najbolje prakse i primjere tehnoloških inovacija, poduzetništva, obrazovanja i kako se gradi jedan efikasan tehnološki, inovacijski i poduzetnički ekosistem.

“Program profesionalnog usavršavanja u Čikagu za mene predstavlja nevjerojatno iskustvo i zaista sam sretan što sam imao priliku da boravim u jednom takvom gradu na duži period. Isprva me dočekalo me je ljubazno osoblje WorldChicago organizacije, jedna marljiva grupa ljudi koja stoji iza programa i uputilo na rad i život u Čikagu. Boravio sam u domu jedne divne porodice koja me je upoznala sa američkom kulturom, dok sam radio u Second Shift, sjajnom coworkingu u Čikagu, gdje sam se upoznao sa ljudima koji stvaraju poduzetničku zajednicu u Čikagu. Toplo preporučujem svima da se prijave ukoliko žele učiti iz jednog od najboljih startup ekosistema na svijetu!”, izjavio je Miron Lukač, aktivan član startup zajednice u BiH i jedan od učesnika grupe koja je boravila u Čikagu od sredine oktobra do novembra ove godine.

Pored redovnog 4-sedmičnog boravka, program nudi boravak i učešće na Kongresu u
Vašingtonu D.C. koji okuplja preko 250 učesnika programa stručne razmjene iz različitih
tematskih područja u cilju stvaranja globalnih veza i partnerstava.

Prijavu potražite na linku, a za sve informacije u vezi programa kontaktirajte doIT,
organizaciju koja je lokalni partner World Chicago-a za Bosnu i Hercegovinu i koja uspješno realizira program od 2015. na kojem je do sada učestvovalo 40 stručnjaka iz naše zemlje koji se bave tehnologijom i poduzetništvom.

(Visited 207 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments