Prijavite se za postdoktorski program „Buduća hrana“

23 mar
Rok prijave 31.03.2021

Švajcarski savezni institut za tehnologiju u Cirihu i visoka škola politehnike u Lozani pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave za postdoktorski program: „Buduća hrana – Švajcarska istraživačka inicijativa“.

OBLAST:
Prehrambena i nutricionistička nauka

OPIS
Svrha inicijative je da proširi istraživanje i obrazovanje u oblasti prehrambenih i nutricionističkih nauka. Sveobuhvatni cilj je razviti rješenja koja se bave velikim izazovima hrane i ishrane na globalnom nivou. Kroz program stipendija, inicijativa ima za cilj da objedini kompetencije akademskih i industrijskih istraživanja u ovoj oblasti. Uspješan kolega mora pokazati spremnost da se bavi naučnim ili ekonomskim pitanjima preko granica prehrambenih nauka. Stipendija obezbjeđuje sredstva za istraživanje tokom tri godine, omogućavajući stipendistima da rade na svojim projektima i surađuju sa švajcarskim industrijskim partnerima.

USLOVI
Da bi se prijavili potrebno je ispunjavati sljedeće uslove:
– Građani bilo koje nacionalnosti mogu se prijaviti, nema ograničenja u pogledu starosti;
– Kandidati moraju da imaju doktorat ili će završiti doktorat do 30. septembra nakon datuma intervjua. Kandidati sa završenim doktoratom moraju da ga steknu najviše tri godine prije roka za prijavu;
– Prijave i prateća dokumentacija moraju biti napisani na engleskom jeziku;
– Prijave se neće prosljeđivati na ocjenjivanje ako kandidati već imaju ili su zauzimali fakultetsku funkciju (npr. Docent) u visokoškolskoj ustanovi u Švajcarskoj ili u inostranstvu.

NAČIN PRIJAVE
Više o načinu prijave na linku .

ROK ZA PRIJAVU:
31.03.2021. godine

Detaljnije informacije.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments