Prijavite se za posao istraživača u oblasti elektromikrobiologije

27 mar
Rok prijave 31.03.2020

Većina eksperimenata će se izvoditi u anaerobnim komorama ili sudovima po mjeri. To uključuje rast genetski modifikovanih metanogena ili metanotrofa na elektrodama u sistemima prilagođenim proizvodima.


OBLAST:


Elektromikrobiologija.


OPIS


Univerzitet Aalto je zajednica smjelih mislilaca gdje se nauka i umjetnost susrijeću sa tehnologijom i biznisom. Zalažu se sa identifikovanje i rješavanje velikih društvenih izazova i izgradnju inovativne budućnosti. Univerzitet Aalto ima šest škola sa blizu 20 000 učenika i više od 400 profesora. Kampusi se nalaze u Espou i Helsinkiju, Finska. Većina eksperimenata će se izvoditi u anaerobnim komorama ili sudovima po mjeri. To uključuje rast genetski modifikovanih metanogena ili metanotrofa na elektrodama u sistemima prilagođenim proizvodima. Moguća područja zadataka su: Kultivacija metanogena ili metanotrofa u bioelektričnim sistemima, dizajn elektroda i sistema za kultivaciju, razvoj / sinteza rastvorljivih donora i akceptora elektrona, razumijevanje redoks-biohemije i regulacije u metanogenima.


USLOVI

Doktorat iz odgovarajuće oblasti, kao što su elektromikrobiologija, elektrohemija, mikrobiološka fiziologija, biofizika ili biohemije Redoks-a. Razvijanje sopstvenih pametnih ideja i nezavisno razmišljanje, biti u stanju da se fokusirate na rješavanje teških naučnih problema, imati dobre vještine pismenog i usmenog komuniciranja na engleskom jeziku. Vještine, znanje ili interes za neku od sljedećih oblasti su veoma cijenjeni: Mikrobna fiziologija i regulacija, Elekto (bio) hemija, Biohemija, Organska hemija za sintezu redoks aktivnog jedinjenja.


NAČIN PRIJAVE

https://rekry.saima.fi/aaltohome/application_edit.html?field_id=&job_id=2736&jc=1&lang=en&place_id=111&did=5900&filling_option_for_app=new_applicant&to_app_edit_btn=Start+the+process+-%3E


ROK ZA PRIJAVU:


31. mart 2020. godine

Detaljnije: https://www.aalto.fi/en/open-positions/postdoctoral-researcher-in-electromicrobiology-or-redox-biochemistry

(Visited 47 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments