Prijavite se za online društvenu akciju za učesnike sa Balkana

30 sep
Rok prijave 30.09.2020

“Stvaraj, uključi, učestvuj“ je virtuelna radionica za zemlje Balkana, na kojoj ćete saznati kako pokrenuti promjene u društvu, naučiti menadžment projekata i naći prijatelje sa cijelog Balkana. Preko online seminara ova akcija je usredsređena na učešće mladih, lični rast i razvoj, a kroz nekoliko faza vodiće vas grupa iskusnih facilitatora.

OBLAST:

Omladinska aktivnost

OPIS

Balkans, let’s get up! organizacija i regionalni partneri Sense, 7Arte, RYCO, UN Peacebuilding, THK i MitOst pokreću ovaj program. Online uvodni seminar biće održan 12-25. oktobra 2020. godine. U prijateljskoj internet atmosferi upoznaćete mlade ljude iz cijelog regiona i razmijeniti svoje ideje, iskustvo i znanje. Zajedno sa njima ćete identifikovati i analizirati probleme na kojima biste željeli raditi. Nakon dvije sedmice internet obrazovanja stvorićete osnovu za svoj budući projekat. Radionica se nastavlja u vidu razvoja lokalnih projekata 2-15. novembra 2020. godine. Sve velike stvari počinju kao ideja, pa ćete tako u ovoj fazi dati oblik svojoj ideji i ući u proces razmišljanja o digitalnom dizajnu za razumijevanje, posmatranje, sintetiziranje, stvaranje ideja, izradu prototipa i testiranje. Radićete u pojedinačnim virtuelnim radnim prostorima koristeći zajedničke mrežne alate i na kraju ćete imati završen projektni prijedlog, spreman za predaju žiriju projekta.
Najbolji projekti dobijaju finansijsku i mentorsku podršku. Kroz kratke obrazovne jedinice, naučićete više o osnovnim vještinama upravljanju projektima, poput upravljanja vremenom, timskog rada, odnosa s javnošću, prikupljanja sredstava itd. Vježbaćete ove vještine dok radite na svom projektu i napraviti promjene koje želite vidjeti.

USLOVI

Mogu se prijaviti mladi ljudi sa Balkana od 18 do 30 godina, koji su zainteresovani za menadžment projekata i doprinos svojoj zajednici i koji mogu diskutovati na engleskom jeziku.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se vrše elektronski na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePm-BgJ2oAQWmUhbJ7aOCKpaFubQVUzdvvsygwiXTjmekXyw/viewform

ROK ZA PRIJAVU:

30. septembar 2020. godine

Detaljnije: https://drive.google.com/file/d/1vsBSL0vOJ8ELFyIAxI8vwhMozvWzO9Tp/view?fbclid=IwAR1y-gflmhNIhBWQQdKXPc1h0Hy7LIoPUIkGaQLMCUPq3V31Z1rML7V-joc

(Visited 88 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments