Prijavite se za O’Brien stipendije za novinarstvo

16 jan
Rok prijave 23.01.2021

O’Brien stipendisti tokom dva akademska semestra završavaju projekat detaljnog izvještavanja po svom izboru na temu državnog, regionalnog, nacionalnog ili međunarodnog interesa.

OBLAST:

Novinarstvo

OPIS

U prošlosti je većina stipendista radila u redakciji O’Brien na Diederich College of Communication na univerzitetu Marquette u Milvokiju, Viskonsin. Zbog COVID-19 pandemije prihvataju se prijave za rad na daljinu, za djelimično ili puno prebivalište.
Stipendija od 70000 američkih dolara za devet mjeseci za vašu platu, biće isplaćena vašoj sponzorskoj organizaciji ili direktno stipendisti u slučaju nezavisnih novinara.
Stipendisti koji se sele u gradsku oblast Milvokija dobijaju nadoknadu za boravak zasnovanu na porodičnim potrebama, tokom trajanja stipendije: do 4000 dolara za samce, oženjenog/udatu ili sa partnerom, do 6000 dolara za stipendiste sa jednim djetetom, do 7000 dolara sa dvoje djece, do 8000 dolara sa troje i više djece. Stipendisti predaju potvrde o zakupnini od vlasnika nekretnine za iznajmljivanje. Naknada se isplaćuje u jednakim mjesečnim ratama tokom trajanja stipendije.
Dodjeljuje se i naknada za putovanje i istraživanje do 8000 dolara. Ovo pokriva putovanja vezana za projekat, kao i troškove tehnologije, podataka, dokumenata i opreme.

USLOVI

– Mogu se prijaviti zaposleni ili nezavisni novinari
– Kandidati bi trebalo da imaju najmanje pet godina profesionalnog iskustva u štampi, radiju, televiziji, veb portalima, podkastima, onlajn publikacijama, novinskim agencijama ili časopisima od opšteg javnog interesa
– Ne postoje akademski preduslovi.

NAČIN PRIJAVE

Za prijavu idite na link: https://www.marquette.edu/obrien-fellowship/application.php

ROK ZA PRIJAVU:

23. januar 2021.

Detaljnije: https://www.marquette.edu/obrien-fellowship/

(Visited 59 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments