Prijavite se za nagradu za kratku priču

17 maj
Rok prijave 02.06.2020

 

Časopis The Writer objavljuje konkurs za nagradu za kratku priču za 2020. godinu i poziva sve zainteresovane pisce da se prijave. Na konkurs se mogu prijaviti svi međunarodni pisci koji nisu iz SAD-a i koji su stariji od 18 godina. Nagrada za najbolju kratku priču dodjeljuje se u vrijednosti od 1.000 USD i objavljuje se najbolja kratka priča u njihovom časopisu.

OBLAST:

Nagrada.

OPIS

The Writer jedan je od najstarijih časopisa u zemlji o zanatstvu pisanja koji je osnovan 1887. godine. Kao nekoga koga zanima svijet knjiga, autora i pisanja, naći ćete dosta korisnog materijala u svakom broju. Priče o piscima zvijezda kao što su Aaron Sorkin i Elizabeth Strout i zanatske priče koje su napisali lideri na tom polju kao što je Roy Peter Clark srce su i duša njihovog rada. Takođe imaju uho podešeno na glasove u nastajanju kao što su Taiye Selasi i Vaddey Ratner. Njihove priče o pričama i profili informativne su, poučne, motivacijske i neophodne piscima svih nivoa. Pošaljite svoju najbolju izmišljenu kratku priču u 2.000 riječi ili manje. Bilo koja tema, tema ili žanr je fer igra, sve dok padne ispod 2.000 riječi. Velika nagrada se dodjeljuje u vrijednosti od 1.000 USD i objava u njihovom časopisu. Pobjednik na drugom mjestu dobit će 500 USD i objavu na web stranici writermag.com, pobjednik za treće mjesto dobit će 250 USD i publikaciju i na writermag.com.

USLOVI

Na konkurs se mogu prijaviti međunarodni pisci koji nisu iz SAD-a i koji imaju više od 18 godina.

NAČIN PRIJAVE

Svi tekstovi moraju biti dostavljeni putem podneska kako bi se razmatrali. Ne mogu da se prihvate prijave poslane poštom ili e-poštom.Uklonite svoje ime, biografiju i sve podatke za kontakt iz datoteke koju predate – uključujući naslovnu stranicu, zaglavlje i podnožje. Ovo je takmičenje za slijepe i vaša povjerljivost je od suštinskog značaja. Jednom kada zatvore konkurs i odrede pobjednike, Submittable će im omogućiti da vas kontaktiraju preko podataka vašeg naloga. Nema potrebe da u svoj dokument unosite lične podatke.
Za više informacija posjetite zvanični poziv za prijavu na Web adresi: https://cdn.writermag.com/…/2020-Spring-Fiction-Contest…

ROK ZA PRIJAVU:

02. jun 2020. godine.

Detaljnije: https://cdn.writermag.com/…/2020-Spring-Fiction-Contest…

(Visited 505 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments