Prijavite se za nagradu mladih dizajnera

21 apr
Rok prijave 21.05.2021

Pro Carton, Evropsko udruženje proizvođača kartona, organizuje godišnje takmičenje mladih talenata za dizajniranje kartonske ambalaže. Mogu se prijaviti studenti iz Evrope koji ne rade kao profesionalci na ovom polju.

OBLAST:

dizajn

OPIS

Glavna svrha ovog udruženja je promocija upotrebe kartona i prenošenje vrijednosti brenda trgovcima kao i dizajnerima, medijima i političarima kao ekološko i ekonomsko sredstvo za pakovanje. Nagradna igra se fokusira isključivo na značaj kartona. Putem nje se želi promovisati održivost, kao i inovacije u evropskoj industriji ambalaže i lancu snadbijevanja. Nastavnici mogu od nagrade napraviti projekat za narednu godinu te ako ste student podstaknite svoje nastavnike da vam dozvole da učestvujete!

Takmičenje obuhvata četiri kategorije:

  • Kreativna kartonska ambalaža za hranu i piće : Fokus je na kartonu kao najodrživijem materijalu za pakovanje hrane i pića i njegovoj reciklaži. Osmislite dobar dizajn!
  • Kreativna kartonska ambalaža-ostalo: Ova kategorija se odnosi se na upotrebu najodrživijeg ambalažnog materijala za pakovanje neprehrambenih proizvoda. Pogledajte oko sebe možda ćete se tako nadahnuti!
  • Kreativne ideje za dizajn kartona: Razmišljajte izvan ustaljenih okvira! Ovo je šansa da svoje ideje predstavite širokom tržištu.
  • Spasimo planetu: Svakodnevno se isporučuju veliki količine  otpada u okean. Pokažite nam kako karton može smanjiti upotrebu plastike ili je zamijeniti, kako bi na taj način spasili planetu Zemlju.

Pored pobjednika u ove četiri kategorije, žiri će izabrati i dobitnika “Newcomer Award“plus, jer će potrošači imati priliku da glasaju i izaberu pobjednika Public Award.

Za prvih pet koje osvoje nagrade imaće priliku da budu u trodnevnoj i četvorodnevnoj posjeti kompaniji Mayr-Melnhof Karton, kao i priliku za praktičnu obuku u kompaniji Mayr-Melnhof Packaging International, a obije kompanije se nalaze u Austriji. Biće to jedinstveno i nezaboravno iskustvo za sve učesnike, koji će dobiti trofej i sertifikat kao i međunarodno priznanje i publicitet. Takođe dobitnik Public Award osvojiće iPad i sertifikat.

USLOVI

Takmičenje je namijenjeno svim studentima dizajna iz  Evrope koji se ne bave profesionalno ovim poslom. Takođe, potrebno je da završetak studija ne bude prije ljeta 2021. godine . Dokaz o studijama (npr. dokument o upisu)  treba priložiti uz prijavu. Samom prijavom i učešćem na takmičenju dajete saglasnost organizatorima da raspolažu dizajnom tj. da ga prikažu na javnoj izložbi, uključujući i objavljivanje, promociju i dokumentaciju procesa takmičenja.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU :

21.05.2021. godine

Detaljnije:

https://www.procarton.com/awards/pro-carton-young-designers-award/2021/

(Visited 74 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments