Prijavite se za nagradu GCSP-a 2024. za transformativnu budućnost u miru i sigurnosti

31 jan
Rok prijave 25.03.2024

Pod vođstvom ambasadora Tomasa Gremingera, izvršnog direktora GCSP-a, Nagradu za transformativnu budućnost u miru i bezbednosti inicirali su profesor Naief Al-Rodhan, direktor Odeljenja za geopolitiku i globalnu budućnost, i gđa Anne-Caroline Pissis Martel, direktor Global Fellovship Initiative i Creative Spark. Nastoji da nagradi revolucionarne koncepte koji nude izuzetna obećanja u rješavanju izazova mira i bezbednosti.

OBLAST:

Više oblasti

OPIS

Nastoji da nagradi revolucionarne koncepte koji nude izuzetna obećanja u rješavanju izazova mira i bezbednosti. Inauguraciono izdanje nagrade dodeljeno je 2023.

Prijave mogu stići iz bilo koje zemlje, ali potencijalni uticaj podnetih koncepata treba da se proteže izvan nacionalnih granica po svom obimu ili razmišljanju. Koncepti iz raznih oblasti mogu biti podobni za razmatranje, uključujući, ali ne ograničavajući se na, transformativne tehnologije, pandemije, biopretnje, autonomno oružje, klimatske promjene, ljudska prava, sajber bezbednost, obrazovanje ili razoružanje, na primer.

Pobjednici (prvo, drugo i treće mesto) će biti objavljeni javno tokom događaja koji će se održati u maju 2024. Nagrada za aplikaciju koja se nalazi na prvom mestu je potpuno finansirani dvomjesečni inkubacioni program u okviru GCSP-ove Creative Spark u Ženevi i sertifikat o izvrsnosti. Druge dvije prijave finalista dobiće sertifikate o priznanju.

USLOVI

Nagrada se dodjeljuje za revolucionarne koncepte svakog pojedinca, grupe pojedinaca ili organizacije (iz privatnog ili javnog sektora), koji nude izuzetan potencijal u rješavanju izazova mira i bezbednosti.

Prijave mogu doći iz bilo koje zemlje, ali potencijalni uticaj koncepta treba da prevaziđe nacionalne granice u svom dometu ili razmišljanju i teži da se suoči sa globalnim izazovima mira i bezbjednosti na inovativne i kreativne načine.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je popuniti aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU:

25.03.2024.

Detaljnije na:

https://www.gcsp.ch/events/apply-2024-gcsp-prize-transformative-futures-peace-and-security

mladiinfo.me

(Visited 56 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments