Prijavite se za međunarodnu konferenciju u Rumuniji

4 mar
Rok prijave 08.03.2020

Pravni fakultet Univerziteta Alexandru Ioan Cuza i Evropski dokumentacijski centar Jean Monnet poziva sve zainteresovane kandidate da se prijave na deveto izdanje EURINT konferencije iz oblasti evropskih studija.

OBLAST:

Evropske studije.

OPIS

Centar za evropske studije na Pravnom fakultetu Univerziteta Alexandru Ioan Cuza i Evropski dokumentacijski centar Jean Monnet organizuju deveto izdanje EURINT-a. Događaj je dio serije konferencija EURINT koja je uspješno pokrenuta 2013. godine u okviru programa cjeloživotnog učenja. Serija konferencija etablira se kao vidljiv akademski događaj iz oblasti evropskih studija i u tom smislu je cilj da ga razvijemo u tradicionalnu seriju konferencija. EURINT 2020 će imati snažan akademski interdisciplinarni karakter (politički, ekonomski, socijalni itd.) kada procjenjuje politike EU u regionu i uticaj politika susjedstva. Tokom dvodnevne konferencije kandidati će učestvovati u uzbudljivom programu koji će održati renomirani stručnjaci. Konferencija će se odžati u periodu od 14. do 16. maja.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati doktorskih studija, istraživači, aktivisti civilnog društva, predstavnici NVO sektora. Konsultanti, zagovornici politike i drugi.

NAČIN PRIJAVE

Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacionu formu na sljedećem linku: https://eurint.uaic.ro/registration.htm

ROK ZA PRIJAVU:

08. mart 2020. godine

Detaljnije: www.eurint.uaic.ro

(Visited 132 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments