Prijavite se za mediteranski ljetnji samit 2020

3 mar
Rok prijave 15.03.2020

Middle East Mediterranean MEM poziva sve zainteresovane mlade ljude koji su društveno angažovani da se prijave na ljetnji samit u Luganu, Švajcarska.

OBLAST:

Sve oblasti.

OPIS

Srednjeistočni mediteranski region, geopolitički prostor duboko pogođen neredom i konvulzijama na kopnu i moru, pretrpio je duboke i brze promjene u poslednjih nekoliko godina. Tokom 21. vijeka nastao je novi svjetski poredak. Nekoliko mladih civilnih društava sarađuje kroz politički spektar, osmišljajući dijalog, građanske slobode i održivi razvoj. Takve inicijative nisu nužno u centru pažnje, ali zajedno čine veliku mrežu iz koje će nastati sutrašnje društveno tkivo. Fenomen je da Evropa mora da pozdravlja i ohrabruje makar samo da bi obezbijedila sopstvenu bezbjednost u području zajedničkog prosperiteta sa južnim susjedima. S toga je samit osmišljen kao intelektualna i društvena razmjena preko granica, kultura i jezika. Sastoji se od dva dijela: osmodnevnog seminara i dvodnevnog foruma. Samit će se održati u Luganu, Švajcarska u periodu od 20. do 28. avgusta 2020. godine.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani između 25 i 35 godina starosti koji dolaze iz regiona Bliskog istoka i Evrope ili sa dokaznim interesovanjem za region i angažman u društvu, sa raznovrsnim obrazovnim i radnim iskustvom (profesionalci sa poslovnim karijeramaa, medijima, ljudskim pravima i nevladinim radom, kao i umjetnosti, intelektualci, studenti i istraživači).

NAČIN PRIJAVE

Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacionu formu na sljedećem linku: https://ycm2020.mem-summersummit.ch/login/index.php

ROK ZA PRIJAVU:

15. mart 2020. godine

Detaljnije: www.mem-summersummit.ch

(Visited 284 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments