Prijavite se za ,,Make It Circular Challenge“

7 jan
Rok prijave 11.01.2023

Šta dizajn može da uradi je pitanje projekta ,,Make It Circular Challenge“ u partnerstvu sa IKEA fondacijom. Ovo globalno takmičenje u dizajnu fokusira se na izgradnju kružnog društva u cilju borbe protiv klimatskih promjena i razornih efekata otpada i zagađenja.

OBLAST:  dizajn

OPIS

Dizajneri, kreativni preduzetnici i startapovi iz cijelog svijeta su pozvani da podnesu ideje i inovacije koje radikalno preispituju naš način života, od onoga šta jedemo i nosimo, do toga zašto kupujemo i kako gradimo. Koristeći snagu dizajna, možemo učiniti kružnu budućnost dostupnijom za sve.

Da bi naša društva postala potpuno cirkularna, moramo da promijenimo način na koji dizajniramo: od brzih rješenja do dugoročnih rješenja, od iskorišćavanja prirode do saradnje sa prirodom, od stvaranja novih materijala do korišćenja onoga što već imamo. Ovi pristupi odražavaju tri osnovna aspekta cirkularnog dizajna. Usredsredite se na jedan pristup dizajnu prilikom podnošenja prijave, ali nemojte odbaciti druga dva, jer svi moraju postojati u harmoniji da bi se stvorila zaista cirkularna i pravedna rješenja.

Iskoristite priliku da razmislite o sljedećim pristupima i ugradite ih u svoj kreativni proces:

1. DIZAJN KOJI TRAJE

2. RAD SA PRIRODOM

3. KORISTI ONO ŠTO POSTOJI

USLOVI

,,Make It Circular Challenge“ se odnosi na dizajniranje cirkularnog načina života koji nam pomažu da se uhvatimo u koštac sa korijenom klimatske krize. Tražimo ambiciozne inicijative i startapove vođene dizajnom koji smanjuju emisiju ugljenika smanjenjem otpada i prepisivanjem odnosa između ljudi, planete i svih vrsta koje je nazivaju domom.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili, posjetite sajt: https://makeitcircular.whatdesigncando.com/

ROK ZA PRIJAVU: 11.01.2023.

– http://www.mreza-mira.net/

 

(Visited 106 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments