Prijavite se za ljetnju školu na Univerzitetu u Splitu

21 jul
Rok prijave 25.07.2019

Univerzitet u Splitu raspisuje konkurs za prijave za ljetnju školu. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Škola će biti organizovana u okviru projekta FreeMedia4WesternBalkans i nalazi se u Hrvatskoj. 

OBLAST: 

Pravo, demokratija

OPIS

Ljetnja škola će se držati na pravnom fakultetu na Univerzitetu u Splitu od 22. do 28. septembra. Biće organizovana u okviru projekta FreeMedia4WesternBalkans: Promocija pravnog obrazovanja u oblasti medijskog prava, demokratizacija i proces pristupanja EU na fakultetima SEELS mreže i Evropski institut Univerziteta Saarland u Njemačkoj koji finansira DAAD kancelarija za spoljne poslove takođe u Njemačkoj. Projekat njeguje slobodu medija u državama koje su kandidati u jugoistočnoj Evropi kao i u okviru EU. Upoznajući se sa medijskim zakonodavstvom studenti koji će biti pravnici vjerovatno će biti svjesni o prekršajima u budućem radu kao sudije, pravnici, javni službenici i praktičari. Program će biti na engleskom sa odabirom sljedećih tema: uvod u ustavno pravo na slobodu govora, posebno sloboda štampe i medija, važne presude CJEU-a.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz jugoistočnih država Evrope.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili pošaljite svoj CV na mail [email protected] ili [email protected], a online prijavnicu možete popuniti ovdje.

ROK ZA PRIJAVE: 

25. jul 2019.

Detaljnije na linku.

(Visited 290 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević