Prijavite se za kurs kritičkog mišljenja kroz umjetnost

6 mar

na slici je zena koja razmislja i iznad nje nacrtana zuta lampica

EdX vas poziva da se prijavite na kurs kritičkog mišljenja kroz umjetnost koji se organizuje u saradnji sa Harvard Univerzitetom i Insitutom Smithsonian.

OBLAST:

umjetnost

OPIS 

Ovaj onlajn kurs od pet jedinica pruža sve što je potrebno zainteresovanim kandidatima za stvaranje kulture kritičkog mišljenja za bilo koji predmet, razred ili nivo obrazovanja. Strategije predstavljene u ovom kursu prilagođene su pedagogiji Artful Thinking koju je razvio Project Zero na Harvard Univerzitetu. Učesnici će imati priliku da kroz osam rutina razmišljanja istraže tri dispozicije razmišljanja. Počevši od dispozicije posmatranja i opisivanja, zainteresovani će imati priliku da nauče kako svoje učenike usmjeriti da uspore, koriste svoja čula i saopštavaju utiske o onome što vide ili čuju u umjetničkom djelu. Dispozicija rezonovanja traži od učenika da iznesu svoje hipoteze o umjetnosti i potkrijepe svoje argumente zapažanjima. Dispozicija za ispitivanje i istraživanje usmjerava učenike da usavrše svoju prirodnu radoznalost izražavanjem svojih čuđenja i formulisanjem otvorenih pitanja.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati.

NAČIN PRIJAVE

Možete se prijaviti putem sajta.

ROK ZA PRIJAVU:

u toku

Detaljnije na:

https://www.edx.org/learn/critical-thinking-skills/the-smithsonian-institution-teaching-critical-thinking-through-art-with-the-national-gallery-of-art?index=product

(Visited 85 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments