Prijavite se za konkurs “Sport i fizička aktivnost u izolaciji izazvanoj korona virusom”

17 apr
Rok prijave 22.04.2020

Javni poziv organizuju Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet i Crnogorska sportska akademija.

OBLAST:

Sport.

OPIS

Ovim konkursom će nagraditi tri najbolja eseja. Dobitniku prve nagrade će pripasti prenosivi računar (laptop), dok su druga i treća nagrada planirane da budu u novčanim iznosima, i to: 200 eura za drugu i 100 eura za treću nagradu. Nagrađeni eseji će biti objavljeni u naučnom časopisu “Journal of Anthropology of Sport and Physical Education” koji se nalazi na internet stranici: www.jaspe.ac.me. Dobitnici nagrada će, takođe, dobiti jednogodišnje članstvo u NU “Crnogorska sportska akademija’’. Jasno je da je koronavirus blokirao sve sportske aktivnosti, odložio takmičenja, zabranio treninge, ali u nekim državama se lagano i kreće sa treninzima. Sve to će ostaviti ogromne posljedice i kod sportista i kod klubova i kod reprezentacija, a naravno lančano i na sve vrste takmičenja, finansijski efekat i na sve ostalo što prati sport kao svjetski fenomen sa ogromnim finansijskim bilansima i ekonomskim uticajem na mnoga druga dešavanja. Takmičenje ima za cilj da otvori široku debatu u vrijeme izolacije na temu uticaja savremenih okolnosti na sport kao fenomen današnjice u svijetu, fizičku aktivnost, i zdravlje iz svih dostupnih perspektiva kao što su, prije svega, takmičarska, te sociološka, psihološka, pedagoška, ekonomska, zdravstvena, politička, medijska, turistička i sva druga pitanja koja mogu unaprijesiti navedenu oblast u kriznim vremenima, te da upozna sve potencijalne čitaoce sa neizvjesnošću u svakodnevnom životu sa kojom smo se iznenada susreli i sa kojom se moramo izboriti u bliskoj budućnosti.

USLOVI

Konkurs je otvoren za sve studente i nastavnike, sportiste, sportske trenere i medijske stručnjake, kao i ostalu stručnu javnost, koja želi da unaprijedi sport i fizičku aktivnost u vrijeme izolacije.

NAČIN PRIJAVE

Svi zainteresovani kandidati u i van granica Crne Gore, na mejl adresu [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

22. april 2020. godine

Detaljnije: https://www.ucg.ac.me/…/67842-konkurs-za-najbolji-esej-na-t…

(Visited 81 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments