Prijavite se za konkurs ,,Kina u mojim očima”

11 apr
Rok prijave 18.04.2023

Univerzitet Donja Gorica u organizaciji Kineskih studija i Turizam Konfučije učionice poziva srednjoškolce/ke i studente/kinje da se prijave na konkurs ”Kina u mojim očima”.

OBLAST:

kineska kultura

OPIS

Na UDG-u je pod pokroviteljstvom Confucious Institute Headquarters (Hanban) iz Pekinga i u saradnji sa Beijing Union University otvorena Turizam Konfučije učionica koja svoju djelatnost, između ostalog, zasniva na učenju kineskog jezika, podsticanju i promociji interkulturalnosti, izučavanju kineske istorije, kulture, filozofije, ekonomije, turizma itd., ali i na realiziciji ostalih stručnih aktivnosti koje se odnose na istraživanje Kine.

Učenici i studenti su slobodni da izaberu način na koji žele da se izraze, bilo kroz likovni ili vajarski rad, fotografiju, video formu, animaciju ili neku drugu umjetničku formu (ilustracija, strip, crtež, akvarel, kolaž i sl.…).
Uz rad je neophodno dostaviti i podatke o autoru: ime i prezime, razred, škola ili fakultet, grad i mjesto, kontakt mail autora.

UDG će izvršiti selekciju radova i dodijeliti :
– 1 glavnu nagradu (300 eur)
– 1 drugoplasiranu nagradu (200 eur)
– 1 trećeplasiranu nagradu (150 eur)
– 4 utješne nagrade (po 100 eur) Dodjela nagrada i izložba svih radova će biti na Proslavi međunarodnog dana kineskog jezika koja će se održati 21. aprila 2023. godine na Univerzitetu Donja Gorica.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani srednjoškolci i studenti.

NAČIN PRIJAVE

Radovi se dostavljaju sa naznakom: „KINA U MOJIM OČIMA”– prijava na konkurs Univerziteta Donja Gorica u organizaciji Kineskih studija i Turizam Konfucije Učionice na UDG.
Radovi se mogu dostaviti lično ili poštom na adresu Univerziteta Donja Gorica, Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora.

ROK ZA PRIJAVU:

18.04.2023.

Detaljnije na:

([email protected])

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments