Prijavite se za konkurs izrade scenarija stripa za djecu

19 okt

NVO Akcija za ljudska prava raspisuje konkurs za scenario:stripa za djecu na temu: Pravo na slobodu vjeroispovjesti ili uvjerenja. Konkurs je raspisan uz podršku Ambasade Francuske u Crnoj Gori u okviru projekta “Obrazovanje djece o pravu na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja”.

OBLAST:

strip, ljudska prava

OPIS

Cilj konkursa je izbor scenarija stripa za djecu na temu sloboda vjeroispovijesti ili uvjerenja. Naknada za najuspješniji scenario iznosi 650,00 € bruto (najmanje 600,00 € neto). Ukupan neto iznos zavisi od obračuna poreza i eventualnih doprinosa na osnovu radnog statusa osobe čiji scenario bude odabran. U cilju garantovanja nepristrasnosti, žiri će ocjenjivati radove pod šifrom.

USLOVI ZA PRIJAVU

Mogu se prijaviti svi zainteresovani.

NAČIN PRIJAVE

Radove treba potpisati šifrom, sastavljenom od 5 slovnih i 5 brojčanih karaktera (npr. A1B2C3W4E8) pod kojom će kandidat/kandidatkinja učestvovati na konkursu. Na posebnom papiru napisati šifru zajedno s kontakt podacima (ime i prezime, broj telefona i/ili e-mail adresa) i taj papir spakovati u manji zatvoreni koverat. Na poleđini te koverte napisati šifru. Rad potpisan šifrom i manji koverat staviti u veći koverat na čijoj poleđini napisati „Za strip – konkurs”. Radove poslati poštom na adresu: Akcija za ljudska prava, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 130/VII, 81 000 Podgorica, Crna Gora.

Traženi tekst scenarija treba da sadrži najviše 3800 karaktera sa razmacima (eng. “characters with spaces”), da bi se upisao u crtež stripa na dvije stranice A4 formata, od 8 kaiševa, od 18 do 22 kadra. Primjer ilustrovanog stripa dostupan je ovdje, a primjer scenarija istog formata ovdje. Nije potrebno crtati strip, jer će illustrator biti posebno angažovan. Scenario treba da bude izrađen u skladu sa kratkim uputstvom za razumijevanje slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja, pripremljenim za potrebe ovog konkursa. Dostupna je i duža verzija uputstva, koja sadrži i relevantne pravne izvore.

ROK ZA PRIJAVU:

10.11. 2021.

Za više informacija obratite se putem e-mail adreses: [email protected] ili putem telefona: +382 20 232 348 ili +382 69 501 047.

(Visited 120 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments