Prijavite se za izlaganje multimedijalnih radova u box-u

24 jul
Rok prijave 01.08.2022

ŠkArt poziva sve umjetnike koji stvaraju na području Tivta ali i šire da prikažu svoje projekte i radove u okviru Box instalacije. Poziv se odnosi na izlaganje multimedijalnih angažovanih i/ili alternativnih radova.

 

OBLAST:

umjetnost

 

OPIS

Akcenat će biti na kreiranju angažovanog sadržaja i promociji kreativnih modela za rješavanje problema u društvu kroz podsticanje kritičkog razmišljanja. Traže se radovi koji odgovaraju kriterijumu savremenog i eksperimentalnog sadržaja ali i jedinstvenim ambijentima grada Tivta i Boke kotorske. Svaki od događaja biće prilagođen posebnoj konfiguraciji box-a, jedinstvenim potrebama samih radova ali i tematskom okviru koji je samim tim stvoren.

Projekat BOX predstavlja program osnaživanja nezavisne i alternativne kulturne scene na području Tivta ali i područja Boke kotorske koji se sastoji iz modularne konstrukcije u formi kocke ili pravougaonika koji će po uzoru na poznati blek boks iz pozorišta ili vajt boks iz galerija postati efemerni jednokratni prostor za javne kulturne i umjetničke događaje.

Šest eksperimentalnih izložbi biće uprizoreno u toku jula -septembra te će se radovi odnositi na kombinovane formate kao što su crtež, grafika, kolaž, instalacije i slično. Šest eksperimentalnih muzičkih večeri koji će zatvoriti pomenute izložbe oslanjajući se na autore elektronske muzike, instrumentalne i ambijentalne muzike te klasike. Autorski angažovani performans biće izvedeni tri puta u periodu od avgusta do oktobra koristeći se raznim audio vizuelnim sredstvima čime će biti ukazano i na multimedijske interaktivnosti. Javni čas ŠkArtove Škole glume biće izveden u ambijentu u sklopu box-a u toku Novembarskih dana kulture grada, gdje će biti prikazan dotadašnji rad škole glume sa mentorima u toku septembra, oktobra i novembra.

Projekat je podržan od strane Opštine Tivat kroz konkurs za raspodjelu sredstava za nevladine organizacije za 2022.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti svi umjetnici koji stvaraju na području Tivta ali i šire.

 

NAČIN PRIJAVE

U prijavi je potrebno dostaviti svoju profesionalnu biografiju/CV i selekciju radova koju biste željeli izložiti (u zavisnosti od formata i medija, najmanje dva a najviše 15 radova). Potrebno je obratiti pažnju da box zauzima prostor od 2.6 x 2.6 x 2.6m i da se radovi koncentrišu u odnosu na taj prostor koji zauzima. Događaji su jednodnevni, te će izložbe biti dio jednodnevnog programa. Prijave na email udruženja: [email protected] sa naznakom: BOX- poziv za izlaganje

 

ROK ZA PRIJAVU:

01.08.2022. godine

 

Detaljnije na:

https://skartskartskart.com/skartov-box-poziv-za-izlaganje/

(Visited 33 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments