Prijavite se za Green Talents takmičenje 2020

8 maj
Rok prijave 19.05.2020

Njemačko savezno ministarstvo obrazovanja i istraživanja (BMBF) je raspisalo konkurs za Green Talents takmičenje za sve zainteresovane kandidate širom svijeta iz domena održivog razvoja.

OBLAST:

Održivi razvoj.

OPIS

Njemačko savezno ministarstvo obrazovanja i istraživanja (BMBF) domaćin je prestižne Zelene talente – Međunarodnog foruma visokih potencijala za održivi razvoj radi promocije međunarodne razmjene inovativnih zelenih ideja iz različitih oblasti istraživanja. Nagrada, pod pokroviteljstvom ministarke Anje Karliczek, svake godine odaje počast mladim istraživačima. Pobjednici dolaze iz brojnih zemalja i naučnih disciplina i prepoznati su po svojim izuzetnim dostignućima u unapređenju održivosti naših društava. Odabrani žiri njemačkih stručnjaka, pobjednici dobijaju jedinstven pristup istraživačkoj eliti zemlje. Program Green Talents nudi učesnicima jedinstvenu priliku da postanu dio izvanredne svjetske mreže sjajnih mladih umova i vodećih njemačkih institucija. Prvi dio nagrade sastoji se od poziva na dvonedjeljni naučni forum u Njemačkoj, gdje će se kandidati upoznati sa renomiranim istraživačkim ustanovama i imati individualne sastanke sa stručnjacima (individualni termini). Oni će naučiti o potencijalnoj saradnji i iskusiti odličnu istraživačku infrastrukturu u zemlji iz blizine. Pored toga, radionica o istraživanju i mogućnostima finansiranja pružiće im dodatne informacije za budući istraživački boravak u Njemačkoj. Putovanje će kulminirati svečanom ceremonijom dodjele nagrada koju će organizovati predstavnik visokog nivoa sa BMBF-a. Nadalje, kandidati će imati priliku da se vrate u Njemačku na najviše tri mjeseca kako bi proveli istraživački boravak u institutu po svom izboru godinu dana nakon naučnog foruma. Naučni forum i produženi boravak u istraživanju biće u potpunosti finansiran od strane BMBF-a.

USLOVI

Takmičenje zelenih talenata fokusira se na izvanredne mlade naučnike, koji su aktivni na polju održivog razvoja. Međutim, njemačko savezno ministarstvo obrazovanja i istraživanja (BMBF) njeguje interdisciplinarne pristupe u tom pogledu. Međutim, ciljevi održivog razvoja (SDG) čine okvir za ovogodišnju konkurenciju, a podnosioci prijava moraju navesti čemu SDG doprinosi njihovom istraživanju. Nadalje, takmičenja za zelene talente pozdravljaju prijave iz bilo koje naučne oblasti usko povezane sa istraživanjem održivosti.

NAČIN PRIJAVE

Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacionu formu na sljedećem linku: https://ptoutline.eu/app/greentalents2020

ROK ZA PRIJAVU:

19. maj 2020. godine

Detaljnije: https://www.greentalents.de/

(Visited 71 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments