Prijavite se za Globalni kampus jugoistočne Evrope

16 jul
Rok prijave 13.09.2019

Raspisan je konkurs za prijave za jednogodišnji interdisciplinarni program “Globalni kampus jugoistočne Evrope”. Mogu se prijaviti kandidati država regiona i EU. Cilj programa je razvoj demokratije i ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi.

OBLAST: 

Demokratija, ljudska prava

OPIS

Globalni kampus jugoistočne Evrope – Evropski regionalni master program za demokratiju i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi (GC SEE/ERMA) je jednogodišnji interdisciplinarni program koji traje od novembra do oktobra. Cilj mu je razvoj demokratije i ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi. Ovo je zajednička inicijativa Univerziteta u Sarajevu, Centra za interdisciplinarne studije, Univerziteta u Bolonji i Odsjeka za političke i društvene nauke. GC SEE/ERMA je akademska i obrazovna aktivnost namijenjena studentima koji žele da kombinuju studije sa praktičnim iskustvom i istraživanjem ljudskih prava i problema demokratizacije. Studenti će imati priliku da studiraju u međunarodnom okruženju zajedno sa kolegama iz cijelog regiona, Evropske unije i ostatka svijeta, pohađajući predavanja i radionice koje organizuje blizu 40 profesora i stručnjaka iz 12 partjerskih institucija.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz Crne Gore, Albanije, Bosne, Sjeverne Makedonije, Srbije, država EU, Azerbejdžana, Gruzije i Rusije. Za kandidate iz prvih pet gore pomenutih država školarina iznosi 200 eura, a za ostale 2000 eura.

NAČIN PRIJAVE

Potrebno je poznavanje engleskog jezika. Kako biste se prijavili ispunite online aplikacionu formu na linku.

ROK ZA PRIJAVU:

13. septembar 2019.

Detaljnije na na linku.

(Visited 296 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević