Prijavi se za Global Peace Photo Award i osvoji vrijedne nagrade

9 maj
Rok prijave 24.05.2020

Global Peace Photo Award objavljuje konkurs za Mirovnu sliku godine za 2020. godinu i poziva sve zainteresovane fotografe da se prijave. Na konkurs se mogu prijaviti fotografi iz cijelog svijeta. Nagrada za Mirovnu sliku godine dodijelit će se u vrijednosti od 10.000 EURA.

OPIS

Nagrada Alfred Fried Photography održaće se pod novim imenom Global Peace Photo Award, inspirisana Nobelovcima za mir iz 1911. godine Alfredom Friedom i Tobiasom Asserom. Cilj sa novim imenom je počastiti život Alfreda Frieda i njegovu borbu za mir. Takođe naglašava činjenicu da je Tobias Asser 1911. godine zajedno sa Alfredom Friedom zajednički dobio Nobelovu nagradu za mir za svoje napore na uspostavljanju Haške konferencije. Global Peace Photo Award prepoznaje i promoviše fotografe iz cijelog svijeta čije slike obuhvataju ljudske napore ka mirnom svijetu i potrazi za ljepotom i dobrotom u našim životima. Nagrada pripada onim fotografijama koje najbolje izražavaju ideju da naša budućnost leži u mirnom životu. Prvih pet najboljih fotografa biće nagrađeno medaljom za mir Alfreda Frieda. Mirovna slika godine dobit će 10.000 EUR. Pobjednička slika biće izložena za godinu dana u austrijskom parlamentu i biće uključena u stalnu umjetničku zbirku austrijskog parlamenta. Svi dobitnici biće pozvani u Beč na ceremoniju dodjele nagrada u austrijskom parlamentu 17. septembra 2020. godine. Svi učesnici imaće priliku da učestvuju na svjetskim izložbama.

USLOVI

Global Peace Photo Award otvorena je za sve fotografe iz bilo koje države svijeta.

NAČIN PRIJAVE

Da biste poslali fotografije na konkurs, prijavite se ili otvorite Picter nalog na Web adresi: https://app.picter.com/login

ROK ZA PRIJAVU:

24. maj 2020. godine.

Detaljnije: https://www.friedaward.com/

(Visited 98 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments