Prijavite se za Foto konkurs “Transverzalnosti”

14 apr
Rok prijave 12.05.2024

Centar za Iberske studije – Centro de Estudos Ibéricos (CEI) organizuje  Foto konkurs “Transverzalnosti”, kroz projekat “Transverzalnosti: Fotografije bez granica”, koji koristi fotografiju kao sredstvo promovisanja inkluzije teritorija i prekida sa procesima isključenja kojima su ogromna područja planete podvrgnuta od strane medija.

OBLAST: 

fotografija

OPIS

Fotografije prikupljene u okviru ovog konkursa trebale bi prikazati raznolikost teritorija, društava i kultura različitih kontinenata kako bi omogućile prekogranične poglede na promjene koje se dešavaju u različitim dijelovima svijeta, prikazale različite stilove društvene organizacije i prostora, uhvatile znakove kontinuiteta i promjene, arhaizme i inovacije koje se manifestuju u najnaseljenijim gradovima ili ruralnim područjima, smještenim u najudaljenijim i najudaljenijim područjima koja se suočavaju sa depopulacijom. Tumačenje prirodnih, ekonomskih, socijalnih i kulturnih pejzaža validiranih na fotografijama čini ih važnim komponentama teritorijalne saradnje, budući da su vrijedni resursi za promociju inkluzije udaljenih i manje vidljivih regija.

Prvi dobitnik nagrade osvojiće 1500 eura.

USLOVI

Konkurs je otvoren za međunarodne fotografe koji su zainteresovani za prikazivanje raznolikosti teritorija, društava i kultura širom svijeta.

Fotografije moraju biti originalne, ne smiju sadržavati nikakav identifikacioni element autora i ne smiju biti prethodno nagrađivane.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU: 

12.05.2024.

Detaljnije na:  https://www.cei.pt/transversalidades/competition-regulation.html

(Visited 118 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments