Prijavite se za FAO program stipendiranja 2020

4 jun
Rok prijave 31.07.2020

FAO je raspisao konkurs za sve zainteresovane kandidate koji dolaze iz FAO zemalja članica da se prijave za program stipendiranja a koji žele da učestvuju u borbi protiv gladi širom svijeta.

OBLAST:
Poljoprivreda, ribarstvo, šumarstvo.

OPIS
Program stipendista osmišljen je tako da privuče stipendiste, uglavnom doktorante, istraživače i profesore, koji imaju napredni nivo relevantnog tehničkog znanja i iskustva u bilo kojoj oblasti Organizacije. Oni su voljni da ispune svoje specijalizovane ciljeve učenja i da istovremeno doprinesu svojoj tehničkoj ekspertizi i znanju kroz vremenski ograničene aranžmane sa FAO. Dodjela bi trebala biti u skladu sa strateškim ciljevima FAO-a i ciljevima UN-ovog održivog razvoja. Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) predvodi međunarodne napore da pobjedi glad i podrži razvoj u zemljama članicama u oblastima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva. Mandat FAO-a je da poveća nivo ishrane, poboljša poljoprivrednu produktivnost, poboljša živote ruralnog stanovništva i doprinese rastu svjetske ekonomije.

USLOVI
Radno znanje bar jednog FAO jezika (arapski, kineski, engleski, francuski, ruski ili španski). Poznavanje drugog jezika FAO-a smatraće se korisnim. Samo potvrde o poznavanju jezika eksternih davalaca akreditovanih od strane UN i / ili službeni ispiti jezika FAO (LPE, ILE i LRT) biće prihvaćeni kao dokaz nivoa znanja jezika koji su navedeni u mrežnim aplikacijama. Kandidati moraju biti državljani zemalja članica. Kandidati bi trebali biti u mogućnosti da se prilagode međunarodnom multikulturalnom okruženju i imaju dobre komunikacijske vještine.

NAČIN PRIJAVE
Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacionu formu na sljedećem linku: https://jobs.fao.org/career…/fao_external/jobdetail.ftl…

ROK ZA PRIJAVU:
31. jul 2020. godine
Detaljnije: http://www.fao.org/home/en/

(Visited 289 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments