Prijavite se za EUTOPIA-SIF postdoktorsku istraživačku stipendiju

6 dec
Rok prijave 15.12.2022

EUTOPIA-SIF stipendije nude priliku mladim istraživačima visokog profila da razviju sopstvene istraživačke projekte u stimulativnom akademskom okruženju EUTOPIA alijanse.

OBLAST:

prirodne nauke, društvene nauke, humanističke nauke, umjetnost

OPIS

EUTOPIA-SIF postdoktorande će regrutovati jedan od šest EUTOPIA univerziteta koji su dio programa – Vrije Universiteit Brussel, CI Cergi Paris Univerzitet, Univerzitet u Geteborgu, Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet Pompeu Fabra-Barselona, Univerzitet u Varvick – (univerzitet domaćin) na osnovu individualnog istraživačkog projekta i kvaliteta njihovog akademskog profila za 24-mjesečni postdoktorski ugovor sa veoma atraktivnim uslovima. Izabrani kandidati sa konkursa 2022/23 počeće sa radom u septembru 2023. godine.
Obimna istraživačka mobilnost je sastavni dio stipendija sa dva obavezna perioda upućivanja: jedan na drugom EUTOPIA univerzitetu (ko-domaćin univerzitet) i jedan sa spoljnom akademskom ili neakademskom partnerskom institucijom sa ciljem njegovanja preduzetničkog duha stipendista, opipljivog istraživanja uticaja i inovacija. Štaviše, stipendisti će imati pristup bogatom programu obuke, karijerno vođenje i akademski nadzor.
Ova stipendija nudi:
-dvogodišnji ugovor o radu kao stipendista Marie Sklodovska-Curie COFUND na jednom od EUTOPIA univerziteta, sa prosječnom mjesečnom bruto platom od 4 349 € i dodatnim budžetom za istraživanje i putne troškove;
-Potpunu akademsku slobodu da nastavite sa svojim istraživačkim projektom u najsavremenijoj infrastrukturi istraživačkih centara EUTOPIA i stimulativnoj interdisciplinarnoj i međunarodnoj akademskoj zajednici;
-međunarodna i međusektorska mobilnost;
-obimni program obuke koji uključuje razvoj prenosivih vještina, akademsko vođstvo i aktivno mentorstvo u karijeri od strane viših akademskih supervizora;
-atraktivni životni uslovi i visok kvalitet života koje nudi lokalna sredina svih EUTOPIA univerziteta. Svaki univerzitet će aktivno podržavati stipendiste i njihove porodice za pitanja vezana za mobilnost.

USLOVI

Za stipendiju se mogu prijaviti:
Priznati istraživači I doktoranti bilo kojeg državljanstva koje ispunjava MSCA-COFUND pravilo mobilnosti. MSCA pravilo mobilnosti: EUTOPIA-SIF stipendisti ne smiju da borave ili obavljaju svoju glavnu djelatnost (rad, studije, itd.) u izabranoj primarnoj univerzitetskoj zemlji domaćinu duže od 12 meseci u 3 godine prije roka za poziv.Kandidati ne mogu imati stalnu poziciju na početku stipendije.

NAČIN PRIJAVE

Kandidati se mogu prijaviti na sledećem linku: https://eutopia.smapply.io/…/eutopia_sif_-_science_and…/

ROK ZA PRIJAVU:

15.12.2022.
Detaljnije:
(Visited 42 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments